BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan da Türkiye'nin arkasında----

Sırbistan da Türkiye'nin arkasında

Sırbistan da Türkiye'nin arkasında
19 Ağustos 2018 - 12:51 www.finansgundem.com

Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic, Sırbistan'ın hiçbir zaman Türkiye'ye karşı tutum içinde olmayacağını söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Münbiç'in ardından diğer bölgelere işletilecekti. Vardığımız mutabakat budur. Takvimde gecikmeler olsa da aksamadan süreç ilerliyor. Şimdi ortak devriyeye geçiliyor.

F-35 konusunda biliyorsunuz, yönetim 90 gün içinde rapor yazacak ve bu süreçte teslim olmayacak. Zaten ilk uçaklar teslim edildi. Ama bunların kendi iç prosedürü. F-35 konusunda zaten bir ortağıyız. Türkiye'de de üretim yapılıyor. "Ben istedim olmadı, Türkiye çıksın" gibi bir tarafın vazgeçeceği bir süreç değildir. Herkesin ortak olduğu bir proje, bu da devam edecek.

Varolan sorunların çözülmesi konusunda biz diplomasiyi işlettik. Sorunların çözümü konusunda önerilerde de bulunduk. Varolabilir sorun yaşanabilir, yarın yine yaşanabilir. Ama sorunun çözülmesi konusunda çaba sarf edeceksiniz, birlikte, karşılıklı, beraber hangi adımlar atılabilir? Bunlar konuşulur.

Ama ABD daha çok tehdit dili, ara ara bu konularda birlikte çalıştık, yol haritaları gitti geldi. Bu toplantılar yapıldı ama bu toplantılardan hemen sonra veya sonunda, önünde, ortasında bir bakıyoruz farklı bir açıklama, tehdit dili geliyor, bir dayatma anlayışı var. Onlara diyoruz ki, bu yaklaşımla bir yere varamayız.

ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ ABD SORUNLARI ÇÖZMEK İSTEMİYOR

Hukuk var, her ülkenin yargısı var. İç hukuk var, bir de uluslararası sözleşmeler var Türkiye ve ABD'nin taraf olduğu. Tüm sorunlar çözülebilir ama dayatmayla tehditle değil.

Ben kendilerine de söyledim. Öyle görülüyor ki siz bu sorunları çözmek istemiyorsunuz, kendi siyasi kaygılarınızla hareket ediyorsunuz ve kendi seçimlerinize malzeme yapmak istiyorsunuz, bunu seçime kadar da uzatmak istiyorsunuz. Çünkü sergilenen tutumu izah etmek mümkün değil. Tamam kendi aralarında farklı kişilerden farklı açıklamalar geliyor. Onların içişleri diyebiliriz ama bizi de ilgilendirdiği, tüm dünyaya yansıdığı için bu konularda yorum yapma hakkımız var. Orada bir kaos var. Aynı kurum içinde bile bakan ve yardımcıları arasında farklı tutumlar gördük, görüyoruz. Bu da var ama öyle görünüyor ki, benim de izlenimim ABD bu sorunları çözmek istemiyor, seçimlerde bu konuları malzeme yapmak istiyor.

Ama bizim Amerikan halkıyla da bir problemimiz yok. Amerikan halkı da gerçekleri görmeye başladı.

BEŞİKTAŞ PARTİZAN MAÇI

Beşiktaş Partizan ile elemelere çıkacak. İlk maç Belgrad’da ikinci maç İstanbul’da olacak. “İyi olan kazansın” deriz ya Beşiktaşımızın kazanmasını isteriz. Yine kendisi tabi Partizan’ı tutacaktır. Ben ilerde Beşiktaş zaferini güzel hatıralarla ansın diye Beşiktaş forması vermek istiyorum kendisine.

SIRBİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE DESTEK MESAJI

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic "Sırbistan hiçbir zaman Türkiye'ye karşı çalışacak bir koalisyonun içinde yer almayacaktır." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)