BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'ten küçük şirketlere döviz uyarısı----

Şimşek'ten küçük şirketlere döviz uyarısı

Şimşek'ten küçük şirketlere döviz uyarısı
20 Kasım 2017 - 11:56 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz geliri olmayan küçük şirketlerin döviz ile" borçlanamayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Küçük şirketlerimiz döviz geliri yoksa dövizle borçlanamaz. Defteri kapatıyoruz" dedi.

Özel bir kanalda konuşan Şimşek, döviz geliri olmayan küçük şirketlerin döviz borçlanmasına ilişkin olarak, "Bununla ilgili şu anda Meclis’te bir yetki kanunu var. İhracatçılarımız, son 3 yılın ortalama ihracatlarının 3 katı kadar borçlanabilirler. Ödeme kabiliyetini dikkate alarak ona da limit getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Büyük şirketler riski yönetmek zorundalar. Nasıl yönetecekler? İhracatçılarsa sorun yok. Değillerse finansal piyasalarda kendilerini korumaya alsınlar, sigorta satın alsınlar. Biz bunu yaparsak ki yapacağız, kur üzerinden risk birikimini sınırlar, daha önemlisi içeride kur riskinin yönetimini daha sağlıklı bir zemine oturtmuş oluruz. Bu çalışmayı bir süredir yapıyoruz, sonuna geldik" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)