BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek ve Çetinkaya Londra'ya gidiyor----

Şimşek ve Çetinkaya Londra'ya gidiyor

Şimşek ve Çetinkaya Londra'ya gidiyor
28 Mayıs 2018 - 09:14 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yatırımcılarla temasta bulunmak için İngiltere'ye gidiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, finans çevrleri ile görüşmek için Londra'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor. Pazartesi ve Salı günü yapılacak olan görüşmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinin ve bu ziyaretteki açıklamaların piyasalara yansımalarının halen değerlendirildiği döneme denk geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ortasında İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg'e bir röportaj vermiş ve "düşük faizde ısrarcı olarak yeniden seçilmesi takdirinde ekonomi yönetiminde daha sıkı söz sahibi olacağını" söylemişti.

Cumnurbaşkanı Erdoğan, 24 Mayıs'ta Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bir programda ise şu açıklamayı yaptı:

"Bugün olduğu gibi yeni yönetim sisteminde de para politikalarında küresel yönetişim ilkelerine bağlı kalmayı sürdüreceğiz, ama küresel yönetişim biçimlerinin de ülkemizi bitirmesine müsaade etmeyeceğiz. Özellikle mali disiplinin süreceğinden ve finansal istikrarın gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."

Şimşek'ten ziyaret öncesi 'dalgalanma' açıklaması

Bu ziyaret öncesi konuşan Mehmet Şimşek, "Ekonomideki başarı, piyasalardaki dalgalanmayla değil, son 10 yılda 8.8 milyon kişiye istihdamla, büyümeyle, büyümenin tabana yayılmasıyla ölçülür." mesajını verdi.

Şimşek, piyasalardaki dalgalanmanın bir boyutunun da dışarıda olduğunu açıkladı.

Bu değerlendirmelerin akabininde gerçekleşen vebaşta kur olmak üzere ekonomik verilerin negatif yönlü ivme kazandığı bir döneme denk gelen Şimşek ve Çetinkaya'nın ziyareti ekonomi çevrelerinde yakından takip ediliyor.(BBC)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)