BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: İşsizliğin yüksek olması geçici----

Şimşek: İşsizliğin yüksek olması geçici

Şimşek: İşsizliğin yüksek olması geçici
15 Mart 2017 - 16:59 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek işsizlik rakamını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek işsizlik rakamını değerlendirdi.

Şimşek "Türkiye ekonomisi birçok şokla karşı karşıya kaldı, bu şoklar ekonomide bir miktar yavaşlamaya yol açtı. Bu işsizlik oranlarına da yansıyor ama inanıyoruz ki bu geçici çünkü birçok tedbir aldık" dedi.

"SORUNUN FARKINDAYIZ"

Şimşek tedbirlerin Mart ayından itibaren rakamlara yansıyacağını belirterek "İstihdam için güçlü teşvikler verdik, inanıyorum ki marttan itibaren bu verilen teşvikler rakamlara yansımaya başlayacak. Yatırım konusunda da ciddi teşvikler geldi. 16 Nisan'dan sonra referandum belirsizliği ortadan kalktıktan sonra güçlü 'evet'le yatırımlar da devreye girecek, bu da istihdam demek. Yatırım, ihracat ve istihdam seferberliği işsizlikte artışın geçici olduğunu ima ediyor. Sorunun farkındayız, gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 15 Mart 2017 20:27

    Geçiciymiş? Yalan söylemek en büyük günahtır. Yalakalık yapabilmek adına bu söylenmez. Dünya hayatı biraz eğlence ve mal mülk yarışından ibarettir.

  • Sen oyle san 15 Mart 2017 18:06

    Işsizlik bu ulkenin en onemli sorunu suriyelileri ulkelerine gönderin ve izinsiz yabancilari sinirdisi edin emiklilerin hakkini verin calistirmayin al sana issizlik biter suriyelilere 25 milyar dolar harcandi ben bu paraya 10 bin fabrika kurarim yaptiginiz hatadan dönün yada 16 nisani bekleyin ulkedeki her iyligi kendinden bilen her kötülüğü dış mihraklara atan zihniyet kandir millet zaten cahil ve saf