BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSimit Sarayı'nın hedefi Uzakdoğu----

Simit Sarayı'nın hedefi Uzakdoğu

Simit Sarayı'nın hedefi Uzakdoğu
20 Temmuz 2017 - 12:29 www.finansgundem.com

Suudilerle işbirliği yapan Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu, Uzakdoğu’da da bir master franchise yapacaklarını söyledi

Yüzde 10'luk hissesini Suudi Arabistanlı Fawaz Alhokair Grubu'na satan Simit Sarayı, dünyanın dev borsalarında işlem görmek için çalışmalarına hız verdi. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, "Bu yatırım kararı bugün 21 ülkede hizmet veren Simit Sarayı'nın en önemli global gıda perakendecisi olma yolculuğunda bize çok büyük katkı sağlayacak. Hedefimizde ilk olarak Londra Borsası var, ardından da New York Borsası'nı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Halen 30 mağazalarının bulunduğu Londra'da halka açılmak için dünyanın önde gelen finans kurumlarıyla görüşmelerinin sürdüğü bilgisini veren Kavukcu, "New York'ta 2018 itibarıyla ciddi bir mağazalaşma atağı başlatacağız" diye konuştu. Suudilerle işbirliği yapan Simit Sarayı, Uzakdoğu'da da master franchise imza atmak üzere. Orada yapacakları anlaşmanın önemine dikkat çeken Kavukcu, "Bu anlaşmayı imzalarsak Uzakdoğu'da 1000'den fazla mağaza açacağız" diye konuştu.

DAHA İYİ YERE GETİREBİLİRİZ

Simit Sarayı'nın yönetim kurulu üyesi olarak atanacak olan Fawaz Alhokair Grup Başkan Yardımcısı ve grubun perakende lideri Dr. Abdul Majeed Alhokair, işbirliği ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'nin global hale gelen gıda perakende sektöründeki büyük oyuncusu Simit Sarayı ile stratejik ortaklık kararı almak bizi çok heyecanlandırdı. Türkiye pazarının geleceğine ve Simit Sarayı'nın küresel büyüme potansiyeline inanıyoruz. Bu birliktelikle şirketi çok daha iyi yerlere getireceğimize inancımız tam."

ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA BÖLGESİ'NİN EN BÜYÜĞÜ

Alışveriş merkezi, eğlence ve perakende sektörünün Suudi Arabistan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki en büyük işletmecilerinden olan Fawaz Alhokair Grubu, 2014'te Simit Sarayı ile imzaladığı master franchise sözleşmesinin ardından bugüne kadar Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde yaklaşık 50 Simit Sarayı mağazası açtı. Master franchise sözleşmesi gereğince grup 4 yılda 250'den fazla mağaza açmayı planlıyor. (Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)