BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSimit Sarayı’ndan Costa Coffee atağı----

Simit Sarayı’ndan Costa Coffee atağı

Simit Sarayı’ndan Costa Coffee atağı
07 Şubat 2017 - 13:32 www.finansgundem.com

Dünyanın 22 ülkesinde Simit Sarayı bayrağını dalgalandıran girişimci Türk iş adamı Abdullah Kavukcu, ünlü cafe zincirinin Sırbistan’daki 11 mağazasını alıyor.

FINANSGUNDEM.COM

2017 yılına yurt dışında 150 yeni mağaza hedefiyle yola çıkan Simit Sarayı, yeni yılın ilk sürpriz bombasını Costa Coffee ile patlattı.

Geçen ay Londra'da düzenlenen ve Simit Sarayı’nın da katıldığı İngiltere'nin en büyük bayilik fuarı British Franchise Association’da konuşan Şirket CEO'su Abdullah Kavukçu, “Biz 2017 yılı için ihracat seferberliği başlattık. Geçtiğimiz yıl ciromuzun yüzde 55'ini yurtdışından sağladık. Hedefimiz dünya markası olmak. Bunu da yüzde 40 başarmış durumdayız. Bu sene sadece yurtdışında 150 mağaza açacağız. Bu da çok kişiye istihdam sağlamak demek” demişti.

Ancak bu konuşmasında Sırbistan sürprizi hakkında bir açıklama yapmayan Simit Sarayı CEO’su Kavukçu, yeni ve sürpriz bir atağa kalktı. Finansgundem.com’a ulaşan bilgilere göre Kavukçu’nun uluslararası ünlü kafe zinciri Costa Coffee’nin Sırbistan’daki 11 mağazasını alarak Simit Sarayı’na çevireceği öğrenildi.

Geniş ürün yelpazesi, ticari stratejisi ve yüksek kalite anlayışıyla bir dünya markasına dönüşen Simit Sarayı’nın bu başarısının arkasındaki isim Abdullah Kavukcu Ekonomist'in 'Yılın Erkek Girişimci'si ödülünü ikinci kez almıştı.

Geçen yıl simidi ABD'ye taşıyarak dikkatleri üzerine çeken Simit Sarayı, son iki yılda kârlılık ve yurtdışı büyümesiyle öne çıktı. 2016’yı 100 milyon dolara ulaşan ihracat hacmiyle kapatan Simit Sarayı’nın yeni yıldaki ihracat hedefi ise 200 milyon dolar.

Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Kıbrıs, Kuveyt, Mısır ve Suudi Arabistan'ın aralarında yer aldığı 22 ülkede, en ünlü kentlerinde, dev meydanlarında, şöhretli markaların ve şık vitrinlerin yer aldığı en ünlü caddelerinde Simt Sarayı’nı görebilirsiniz. Mekke, New York, Londra, Amsterdam Simit Sarayı bayrağının dalgalandığı kentlerden bazıları...

İngiltere’nin başkenti, dünya finans ve turizm merkezi Londra'daki mağaza sayısını 6’ya çıkaran Simit Sarayı, Azerbaycan’da da ikinci mağazasını Nahçıvan’da açtı.

Simit Sarayı mağazaları günde yaklaşık 1 milyonu aşkın kişiyi ağırlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)