BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞiddete karşı aklın ve hoşgörünün zaferi----

Şiddete karşı aklın ve hoşgörünün zaferi

Şiddete karşı aklın ve hoşgörünün zaferi
29 Haziran 2016 - 14:36 www.finansgundem.com

A. Çetin Yücesoy, “Zurasudan / Bilgeliğin Keşfi” kitabında zayıf bir toplumun, silah kullanmadan nasıl zafer kazanabileceğini anlatıyor

Sudan Darfur’da yıllar süren iç savaşlarda, göçmek yerine, hoşgörü ve akıl ile şiddetin karşısında durabilen Umşalaya halkının, bilgelik ve başarı hikayesi, ’Zurasudan-Bilgeliğin keşfi’ adıyla kitaplaştarıldı. Yazar A. Çetin Yücesoy, 2005 yılında Hacca gitmesiyle başlayan keşfini okuyucu ile buluşturdu.
Yeryüzünün terk edilmiş, unutulmuş bir bölgesinde, tüm imkanlardan mahrum, zayıf ve güçsüz bir toplumun, halen devam eden bir iç savaşta, güç ve silah kullanmadan zafer kazanabilmesinin nasıl mümkün olacağını, yazarın keşfiyle bütünleyen kitap; şiddete karşı hoşgörü ve aklın galibiyetinin gerçek hikayesini anlatıyor.
Son 30 yılda Sudan’da savaş, hastalık ve göçlerde hayatını kaybeden 3 milyona yakın insanın ardından, bir köyün liderinin aldığı stratejik beş temel kararla, Cancevit milislerden kurtulma yolunu kurgulanan kitapta, barışın savaşmadan mümkün olabileceğine dikkat çekiliyor.
Zurasudan, bu açıdan savaşmadan barışın mümkün olabileceğini kanıtlayan ve bir umut meşalesi niteliğinde gerçek bir insanlık hikayesi.

UMŞALAYA

Bir halk düşünün; Barışı savaşmadan, şiddet kullanmadan; akıl, sabır, inanç ve bilgelikle elde etmiş...
Bir halk düşünün; Barışı savaşmadan, şiddet kullanmadan; akıl, sabır, inanç ve bilgelikle elde etmiş...
Bir halk düşünün; Tarih boyunca istilalara uğrayan, iç savaşlar, katliamlar ve askeri darbelerle sürekli boğuşan Sudan’ın bu bilge  toplumu hepimize örnek olacak bir yol çizmiş....
Umşalaya’da yaşayan öyle bir halk ki bu erdemli insanlar bilgeliği keşfetmiş...

A.ÇETİN YÜCESOY HAKKINDA

1964 Yılında Mardin merkezde doğdu. İlköğrenimini Mardin Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Mardin Lisesinde başladığı orta öğrenimini İstanbul İzzet Ünver Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden 1986 yılında mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünde Yüksek lisansa başladı. 1988 yılında kurduğu yayınevi ile ticari hayata atılarak öğrenimini bıraktı. İki yıl yayıncılık deneyiminden sonra, 1991 yılında, Yapı Sektörüne hitap eden ticari bir işletme kurdu. İki yıl içinde bu işletmeyi bir sanayi işletmesine dönüştürdü. Fabrikada üretilen özgün ürünler, kısa sürede hem yurt içi hem yurt dışındaki pazarlarda büyük ilgi gördü ve yirmiden fazla ülkede ürünleri satılan bir marka haline geldi. 2005 yılında, Hac sırasında, Kabe’de Zurasudan’a gönül verdi. Bir yıl sonra firmasını devredip, aktif iş hayatını azalttı ve daha az meşgul eden işlere; yapı sektöründe, konut ve işyeri imal etmeye yöneldi. Günümüzde, sektörel işlerinin yanında; Umşalaya halkının kalkınması, güçlenmesi için aktif olarak bölgede çalışmaya ve insanlığa faydalı işler yapmaya devam eden A.Çetin Yücesoy, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)