BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSGK'dan flaş emekli promosyonu açıklaması!----

SGK'dan flaş emekli promosyonu açıklaması!

SGK'dan flaş emekli promosyonu açıklaması!
01 Mart 2017 - 12:49 www.finansgundem.com

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emekli promosyon ödemeleri ile ilgili olarak 3 kamu bankası ve 4 özel bankayla imzalama sürecinde sona yaklaştıklarını açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emekli promosyonları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taartışmalara sebep olan ve daha sonra kaldırılan "Emekli Promosyon Şartları" hakkında konuşan Bağlı, "Şartların kaldırıldığı yeni protokolü 3 kamu (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bank) ve 4 özel bankayla (İş Bankası, Denizbank, ing bank, Fibabanka) imzalama sürecinde sona yaklaştık. Diğer bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Önceki sayıya (15 banka ile PTT) tekrar ulaşacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ PROMOSYONUNDA NELER OLMUŞTU?

Emeklilere, promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu protokolü hazırladı. Bankalarla imzalanacak protokol ile; emeklilere promosyonun yanı sıra, maaşın tamamının ATM'den tek seferde ücretsiz çekilmesi, maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti gibi imkanlar da sağlanacak. Emekliler, hangi banka promosyon protokolüne imza atmışsa, maaşını o bankaya taşıyacak.

Yaklaşık 11.5 milyon emekliye promosyon dönemi birçok tartışmaya da sebep oldu. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin tamamı promosyon kapsamında yer alıyor.

Maaşa göre promosyon tutarı değişecek. 3 yıllık dönem için; maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira, maaşı bin-2 bin lira arasında olanlara 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlara 450 lira ödenecek. Ayrıca; maaşın tamamının ATM'den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacak. Maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti verilecek.

Vefat eden emeklilerin hak sahipleri de promosyondan yararlanacak. Emeklilerin eş ve çocukları, kendilerine bağlanan maaşa göre belirlenen promosyon tutarını alacak.

Emeklilere promosyon için şart koşulmayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurban02 Mart 2017 23:01

    kabak tadı verdi. sanki çok bişey veriyorlar.vatandaşı soymaya alıştılar.Devletimi arıyorum .Gören varmı.?

  • misafir02 Mart 2017 10:05

    Banka değişikliğini e-devletten yapmaya kalksanıza bakın ne görüceksinzi. Aaaa bankam kredi borcumdan beni engellemiş buyrun bakalım

  • hdegirmenci02 Mart 2017 10:04

    zaten baştan beri olmaması gereken şartları kaldırmanın neresi haber olur anlamadım.

  • arda çelik01 Mart 2017 14:18

    3 yıllıgına 300tl para verecekler sanarsınki her ay vereceklermiş gibi amma sakız eddıler agızlarında...