BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSeyyar ATM şebekesi çökertildi----

Seyyar ATM şebekesi çökertildi

Seyyar ATM şebekesi çökertildi
11 Nisan 2015 - 14:58 www.finansgundem.com

ATM’lere koydukları kart kopyalama cihazlarıyla 100’ün üzerinde vatandaşın kartını kopyalayarak, 65 bin kez çekim yapan şebeke yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçen yıl Konak ilçesinde bulunan bir ATM cihazına taktıkları kopyalama aparatını söktükleri esnada suçüstü yakaladıkları ve sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanan iki kişinin bağlantılı olduğu şahıslarla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan çalışmalarda tutuklanan şahısların V.A. ve S.K. isimli iki şahıs ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Kamera kayıtlarından da V.A., S.K., M.U.Ş., S.D. ve H.U.Y. isimli 5 şüphelinin Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bulunan banka ATM'lerine kopyalama aparatı takarak yaptıkları sahte kartlarla vatandaşların hesabını boşaltıkları saptandı.

Şüphelilerin 2014 yılının son aylarından günümüze kadar İzmir'de 3 farklı bankanın toplamda 14 ATM'sinden kart kopyalama olaylarının failleri oldukları belirlendi. ATM önlerinde tedbir alan polis ekipler, geçtiğimiz Salı günü, Buca ilçesinde taktıkları aparatı sökmeye gelen şüphelilerden S.D. ve M.H suçüstü yakalandı. Diğer şüpheliler V.A., M.U.Ş. ve H.Y. eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı. S.K.'nın Bursa'da, H.U.Y.'nin ise Ankara'da benzer suçlardan cezaevinde bulundukları öğrenildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada; 10 parça kopyalama aparatı, 1 adet kopya kart üretme cihazı, 25 adet kart, çok sayıda kopyalama aparatı yapım malzemesi, 3 adet laptop, 1 adet tablet, 6 adet cep telefonu, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

İL İL DOLANDIRMIŞLAR
Şüphelilerin aynı suçlardan çok sayıda kaydı olduğu, S.D. isimli şüphelinin 10 ayrı suçtan arandığı ve İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, Denizli, Aydın gibi illeri dolaşarak çok sayıda kart kopyalama olayına karıştığı ardından İzmir'e geldiği tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmamak için sahte kimlikler kullandıkları, günlük kiralık evler tutarak sık sık yer değiştirdikleri ve ilk tespitlere göre 100'ün üzerinde vatandaşın kartını kopyalayarak sahte kartlarla 65 bin kez para çekim işlemi gerçekleştirdikleri tespit edildi. H.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, V.A., S.D., M.H. ve M.U.Ş., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankaların güvenlik zaafı11 Nisan 2015 21:26

    benim böyle 1200 lira gitti bankaya şikayet edip paramı aldım, böyle bir durumda aynısını yapın, o kartların güvenliği sağlaması gereken bankalardır.