BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSevenleri üzülecek!----

Sevenleri üzülecek!

Sevenleri üzülecek!
13 Ekim 2015 - 08:39 www.finansgundem.com

Şoray, Sezen Aksu hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandığını itiraf etti.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı'nın gecesine katılan Türkan Şoray, sağlığıyla ilgili açıklama yaptı.

Usta sanatçı, bir dönem Sezen Aksu hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandığını itiraf etti.

Gecede sağlığın önemine dem vuran oyuncu, 'Çalışıp üretince metabolizma da farklı çalışıyor. Bir sene önce cushing sendromu oldum. Pek de bilinmiyor ülkemizde nadir bir hastalık, beni buldu' diye konuştu.

Cushing sendromu nedir?Cushing sendromu sıklıkla kadınlarda görülen erkeksi görünüm, kilo alma, kan şekerinin yüksek olması şeklinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastaların idrarlarında şeker bulunur.

Böbrek üstü bezlerinden kortizol adlı hormon üretilir. Kortizolün ilaç olarak kullanılan şekline ise kortizon denir. Eğer bu hormon böbrek üstü bezlerinden aşırı miktarda üretilir ya da kortizon uzun süre yüksek miktarda kullanılırsa ortaya çıkan hastalığa cushing sendromu denir. Bu hastalık Amerikalı Dr. Harvey Cushing tarafından bulunmuştur.

Kortizon kullanımı bazı hastalıklar için gereklidir. Kortikosteroid grubu bir ilaçtır. Bazı romatizmal hastalıklarda, eklem iltihaplarında, organ nakli yapıldıktan sonra organ reddini önlemek için kullanılır. Kullanım dozu oldukça yüksektir. Bu yüzden bazı yan etkiler ortaya çıkar. Kas erimesi, şişlik, kemiklerde zayıflama bu yan etkilerdendir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)