BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞenol Güneş: İlla komalık mı olmalıydım----

Şenol Güneş: İlla komalık mı olmalıydım

Şenol Güneş: İlla komalık mı olmalıydım
21 Nisan 2018 - 05:13 www.finansgundem.com

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylar ve yaralanmasıyla ilgili spekülasyonlar hakkında konuştu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinde başına gelen cisimle yaralandıktan sonra geceyi hastanede geçirdi. Sabah taburcu edilerek evine dönen Şenol Güneş, önemli açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet'te Mehmet Arslan imzalı röportajda Güneş'in açıklamaları şöyle yer aldı: 

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olayların baş kahramanı haline gelmişti. Bütün ülke o anda ne yaşadığını merak ediyordu. “İnşallah bu bir milat olur diyerek” söze başladı. Sinirli değil üzgündü. Üzüntüsü de sesine yansıyordu. Bu ruh hali ile aklına gelen ilk çözüm önerisini dile getirdi: “Bundan sonra sahalarda birine kağıt bile atılsa, kime atıldığına bakmadan ev sahibi takım sahayı terk etsin.” Sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarını diye getirdi: “Bu işi çözeceksek yine futbolcusuyla, antrenörüyle biz çözeceğiz” Sonra mı?.. Sonrasını ben sordum, Şenol Güneş yanıtladı:

Hocam geçmiş olsun. Ne oldu dün akşam?

Edilen küfürlerden dolayı Tolga tartışıyordu. Ben araya girdim. ‘Yapmayın’ dedim. Bir anda kafama bir şey isabet etti. Benim açımdan baktığımda aklıma tek bir şey geliyor. Acaba Fenerbahçe’nin içinde bir sorun mu var?

Neden böyle düşündünüz?

Maç 0-0. 10 kişi kalan biziz. Saha güzel, ambiyans güzel. Bir golümüz verilmedi. Futbolcularım sahada kimseyi tahrik etmedi.

Başınıza ne isabet etti?

Bilmiyorum sert bir cisim geldi. Sonra ayağa kalktım. Tünele girdiğinizde yere yığıldınız. Ne oldu orada? Hatırlamıyorum. Nereye gittim, ne yaptım bilmiyorum. Odaya girdikten sonra başım ağrıdı. Biliyorsunuz futbolculuk dönemimde Erman Toroğlu ile bir çarpışma yaşamıştık. O nedenle endişe ettiler. Başınıza 5 dikiş atıldı. Sosyal medyada bu speküle edildi. Hiç yara izi yok diye? Niye atsınlar dikişi? Ölseydim o dikiş gerçek mi olacaktı? Diyelim ki hiçbir şey atılmadı, benim de kafama bir şey gelmedi. Rahat mı edecekler? 4 yerde olaylar olmuş. Kornerde anahtar atılmış.

Oyuncum sadece anahtarı göstermiş. İkinci kez olay tekrarlanmış. Hiçbir tepki vermeden, seyirciyi tahrik etmeden o bölgeden uzaklaşmış. İlla ağır komalık mı olmak lazım? İnsanlar bir film çeviriyorlar kafalarında. O zaman Şenol Güneş attırdı. ‘Kafama at dedi sonra da poz verdi...’ Sonra da bunun üzerine konuşuyorlar.

Peki ne yapılması lazım?

Bir daha sahalarda bırakın taşı, kağıt bile atılsa ev sahibin takımın sahayı terk etmesi gerekiyor. Benim sahamda atılıyorsa, kime atılırsa atılsın, benim terk etmem lazım. O haklı bu haksız gibi, geçmişte de şu olmuştu gibi sözleri de bir yana bırakalım. Cahillikle bir yere varamayız.

Bunu yapabilir mi Türkiye?

Yapmamız lazım. Geçmişte çok yaşadık bunları. Geçmişte şu oldu, bu oldu, hesaplaşma olmaz. Artık bunların olmaması lazım. Eskiden futbolcu suçlanırdı. Eğitimsiz vs diye. Ama artık her şey değişti. Bununla birlikte davranışlar da değişmeli artık. Bakın sahaya. 10 kişi kaldık. Attığımız gol sayılmadı. Biz mi tahrik ettik? Buna rağmen hiçbir şey yapmadık.

Olaylar olurken Fenerbahçe teknik ekibinin ve oyuncuların davranışı nasıldı?

Yukarıda Allah var, Aykut hocam da çok uğraştı iyi niyetle, Volkan Demirel de.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sizi arayıp ‘geçmiş olsun’ demiş.

Evet. Bu tür durumlarda ilgisini esirgemez. “Geçmiş olsun, üzülme” dedi. Ben de teşekkür ettim kendisine. “Sağ olun siz tesisleri yapıyorsunuz. Ve sizin daha önemli öncelikleriniz var. Bu işi düzelecekse yine biz düzelteceğiz, futbolcusuyla, antrenörü ile birlikte” dedim.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat22 Nisan 2018 15:15

    Bence film teklifi alır

  • tarafsız 21 Nisan 2018 18:03

    Bırak bu işleri şenol efendi türk futbolu sayende tiyatro sahnesine döndü.

  • Bengin21 Nisan 2018 14:12

    Bjk Tolga Zengin in heykelini diksin hiç oynamadan bir kavga ile takımını finale çıkardı. Çok büyük bir özellik bu galiba Tolga ya ait.

  • sarı21 Nisan 2018 12:52

    ya onlarca macta cısım atılıyo yaralanma oldu dıye hukmen beklıyolar.ıyı yaralanma olursa hukmen olmassa devam boyle sacmalık olmaz.

  • Bağımsız bakış 21 Nisan 2018 12:28

    “Kağıt bile gelse kafaya rakipmiş sanayi terketmesi gerek” açıklamasıyla psikolojik olarak olayı dula vurmuş. Ne gelmiş kafasına cisin Bedir? Yaptığı gasae nedir? Bu hasarı bazı uzman doktor Heyeti bşr inceleyip açıklasa. Birde daha önce BJK GS TRABZOn seyircisinin maçlardaki Fenerlilere ne kadar süre ile kaç tane cisim atmış ve me tür içsinler atmış bir karşılaştırsalar

  • Emre 21 Nisan 2018 12:21

    Nasıl bir cisim değilmiş kafasına, suç aleti bir sergilensin bakalım? Daha önceki maçlardaki çok daha uzun süreli ve onları içsinler atıldı kafalar yarıldı hiç maç iptal edilmedi

  • KILIÇ21 Nisan 2018 11:38

    SALDIRI VE SALDIRGANLARI LANETLİYORUM DEGERMİ BİR İNSANA SALDIRIP KAFAYI PARÇALAMAYI ALDIGIN GALİBİYETTE OLSA ŞİMDİ BAŞINIZ GÖGE Mİ ERDİ .ŞENOL BEYE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNARIM ÇOK ÜZÜLDÜM .

  • özcan21 Nisan 2018 08:00

    artislik düşüp yerlerde yuvarlandın şenol hoca.

  • KILIÇ21 Nisan 2018 11:40

    SANA BİDENO KOYARSAM YUVARLANACAKMISIN BAKALIM İNSAN OLMADIK ÖNCE KENDİNİ O İNSAN YERİNE KOY ÖYLE YORUM YAP.