BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSekreterine 75 milyon euro miras bıraktı----

Sekreterine 75 milyon euro miras bıraktı

Sekreterine 75 milyon euro miras bıraktı
28 Ekim 2016 - 15:09 www.finansgundem.com

İtalya’da 90 yaşında ölen ünlü bir iş adamı, sekreterine 75 milyon euro miras bıraktı. 68 yaşındaki sekreter, "48 yıl birlikte çalıştık. Ona hep ‘siz’ diye hitap ettim" dedi.

İtalya’nın önde gelen süpermarket zincirlerinden Esselunga’nın sahibi Bernardo Caprotti, 30 Eylül’de hayata gözlerini yumdu. Milyoner iş adamının ölümünün ardından merakla beklenen mirası açıklandı.

Buna göre; Caprotti, nakdi varlığının yarısına denk gelen 75 milyon euro’yu (Yaklaşık 255 milyon TL) ve iki değerli tabloyu, 48 yıl boyunca sekreterliğini yapmış olan 68 yaşındaki Germana Chiodi’ye bıraktı. 

Nakdi mirasın kalan kısmının ise Caprotti’nin beş yeğeni arasında paylaştırılacağı belirtildi.

ÇOCUKLARINA HİSSE BIRAKTI

Ünlü iş adamı, Esselunga’yı da bünyesinde bulunduran İtalya Süpermarketleri Holdingi’nin hisselerinin yüzde 70’ini eşi Giuliana Albera ve kızı Marina’ya, geriye kalan hisseleri ise ilk evliliğinden olan çocukları Giuseppe ve Violetta’ya bıraktı.

Yıllar boyunca kendisine yaptığı yardımlardan dolayı sekreteri Chiodi’ye vasiyetnamesinde ayrıca teşekkür eden Caprotti, tüm aile üyelerinin faydalanmasını sağladığı mirasının, mirasçıları arasında bir kavga meselesi olmaması umudunu da belirtti. 

Sekreter Chiodi, şirketin 22 bin çalışanı arasında mirastan pay verilen tek kişi oldu.

"HEP 'SİZ' DİYE HİTAP ETTİM"

Bir sekreterden ziyade Caprotti’nin sağ kolu ve sadık bir dostu olduğunu dile getiren Chiodi, "Ben onun hep yanındaydım ve bu kadar başarıya ulaşmasının, yükselmesinin en yakın şahidiyim. O kadar yakın olmamıza rağmen ona hep ‘siz’ diye hitap ettim. 2008 yılında emekli olmama rağmen benim şirketten ayrılmamı istemedi" diye konuştu.  

Mirastan kendisine böyle bir pay kalacağını bildiğini anlatan söyleyen Chiodi, "O hep kimselere duyurmadan yardım faaliyetlerinde bulunurdu. Ben de mirasımdan böyle faaliyetlere pay ayıracağım" dedi. 

Chiodi, 48 yıl boyunca, ortalama 10’ar saatten haftanın altı günü çalıştığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)