BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchulz'dan Merkel'e ikinci düello daveti----

Schulz'dan Merkel'e ikinci düello daveti

Schulz'dan Merkel'e ikinci düello daveti
13 Eylül 2017 - 09:07 www.finansgundem.com

Almanya'daki seçim yarışında Sosyal Demokratların başbakan adayı Martin Schulz, Merkel'i ikinci bir televizyon düellosuna davet etti. Schulz, Merkel'e mektup yazdığını açıkladı.

Alman televizyon kanalı ZDF'in canlı yayınında dün akşam seyircilerin sorularını yanıtlayan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz Başbakan Angela Merkel'i yeni bir televizyon düellosuna davet etti. 3 Eylül'deki seçim düellosunda önemli konuları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile tartışma fırsatı bulamadığını belirten Schulz, Merkel'e bir mektup yazarak yazılı olarak yeni bir buluşmaya davet ettiğini açıkladı.

Başbakan Merkel ise 24 Eylül genel seçimlerinden önce Schulz'la ikinci açık oturuma katılmayacağını duyurmuştu.

YANITSIZT KALAN SORULAR

Schulz, Merkel'e gönderdiği yazıda seçmenin dijital altyapı, çalışma hayatının geleceği, emeklilik ve eğitim konularındaki sorularının ilk seçim tartışmasında yanıtsız kaldığını belirtti. Sosyal Demokrat başbakan adayı, ilk oturumda konuların son derece sınırlı tutulduğunu Merkel'in de teslim ettiğini ve seçmenlerin Almanya'ya yakından ilgilendiren konular hakkındaki görüşlerin dile getirilmemesinden şikâyetçi olduklarını dile getirdi. Merkel ile yeniden tartışmaya her zaman hazır olduğunu duyuran Schulz, "ülkemizin geleceğini ilgilendiren önemli konuların kapsamlı şekilde tartışılmasını istemek vatandaşlarımızın hakkıdır” dedi.

ANKETLERDEKİ HAYAL KIRIKLIĞI

Anketlere göre oy oranı yüzde 21 ile yüzde 24 arasında değişen Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Birlik partileri arasında 16 puan fark bulunuyor. Dört televizyon kanalı tarafından yayınlanan 3 Eylül'deki açık oturumdan sonra da Sosyal Demokrat Parti'nin tahmini oy oranında artış kaydedilmemiş ve programın ardından yapılan anketler Başbakan Merkel'in ‘düelloyu' kazandığını göstermişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)