BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchindler Eğitim Merkezi sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor ----

Schindler Eğitim Merkezi sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor

Schindler Eğitim Merkezi sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor
25 Nisan 2017 - 12:22 www.finansgundem.com

Yaklaşık 57 binden fazla çalışanı ile beş kıtada hizmet veren Schindler, sosyal ortamı güçlendirmek ve çalışanların keyifli vakit geçirmesini sağlamak için profesyonel müzik stüdyosunu Türkiye’de bir ilk olan eğitim merkezine kurdu.

Asansör ve yürüyen merdiven tedarikçilerinden Schindler Group, Türkiye’de bir ilk olan Schindler Eğitim Merkezi ile de sektöre nitelikli eleman yetiştirecek.

 İnsana yatırıma büyük önem veren ve bunun genç nüfusun önde olduğu ülkemiz için önemini çok iyi bilen Schindler, müziğin gücünü de kullanmaya karar vererek profesyonel bir müzik stüdyosunu eğitim merkezine kurdu.

 Donanımı tamamen profesyonel düzeyde olan müzik stüdyosunu kendisini müzik alanında geliştirmek, iyi vakit geçirmek ve sosyalleşmek isteyen her çalışan kullanabiliyor. Yapılan stüdyo çalışmalarında çalışanlar yaratıcılık konusunda sınır tanımayarak, kendilerini her gün daha da geliştiriyorlar.

Asansör montaj metotlarından uygulamalı pratik eğitimlere, bakım uygulamalarına, yürüyen merdiven eğitimlerine kadar sektörün ihtiyacı olan farklı konularda merkezde eğitimler veriliyor.

 2 bin metrekarelik alana kurulu olan 3 ayrı katta eğitim sınıfları bulunan Schindler Eğitim Merkezi’nde yılda ortalama 1400-1600 kişi eğitim alıyor.

 Schindler ailesine katılan herkes eğitim merkezinde öncelikle sektöre yönelik teorik ve pratik eğitimler alıyor, daha sonrasında ise bölümüne göre daha detaylı oryantasyon programına tabi tutuluyor. Her sene başında tüm şirket ile teknik eğitim planı paylaşılıyor. Schindler bünyesinde yetişmiş deneyimli eğitmenler tarafından iş sürecinde gerekli olacak her türlü teknik eğitim almayan ve eğitiminden başarılı bir şekilde geçemeyen hiçbir personel sahaya çıkamıyor.

 Schindler Türkeli Asansör Genel Müdürü Zafer Kabadayı inşaat sektörünün hacmini arttırarak yükseldiğini, asansörün de bunun en önemli elementlerinden olduğu için, kaliteli montaj ve bakım beklentisi yüksek bir sektör halini aldığını hatırlatarak, “Kalifiye eleman bulmak zor olduğu için eğitim merkezinin varlığı giderek daha da önem kazanmakta. Burada eğitim almayan kimse sahaya çıkamıyor. Eğitim sürecinden başarıyla çıkan herkes, sektörde çalışacak hale geliyor. Tehlikeli bir iş kolunda görev yaptığı için adaylara öncelikle güvenlik bilincinin aşılanması gerekiyor. Önce güvenlik ilkesiyle ilk seferde kaliteli ve doğru iş yapmanın önemi kavranıyor. Tüm eğitimleri tamamlarken güvenlik hep ilk sırada yer alıyor. Merkezde öncelikle güvenlik bilinci aşılanması, kalite anlayışı, mottoya uygun düşünce yapısı, bakış açısı yaratılması amaçlanıyor. Eğitim merkezimiz kapsamıyla sektörde tektir“ dedi.

 Asansör sektöründe çalışacak ve çalışmakta olan montaj ve bakım personelinin Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerektiğini söyleyen Kabadayı, bu süreç için bir platform oluşturduklarını, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) platformunu kullanarak Mesleki Yeterlilik Kurumu-MYK tarafından onaylanan ve İstanbul’daki ilk akredite olan kurum oldukları bilgisini verdi. 

Kabadayı’nın verdiği bilgilere göre, teknik liselerle iş birliği yapılıp, öğrencilere şirkette staj sağlanıyor, teknik eğitimler verilerek iş güçlerine katılmaları sağlanıyor. İstanbul İtfaiyesi, meslek okulları ve meslek okulları öğretmenleri, TSE çalışanları eğitim verilenler arasında yer alıyor. Montaj eğitimleri, satış, mühendislik akademisi, kişisel gelişim eğitimleri, güvenlik eğitimleri gibi tüm eğitimlerde gerek müşterilerine gerekse ilgili kurum ve kuruluşlara yönelik eğitimlere her zaman açık olunuyor.

 Eğitim merkezi, Avrupa’daki örneklerinden feyz alınarak Schindler merkez desteğiyle 2014 yılında gerçekleştirilmişti. Bu aşamada Mühendislik ve Kalite Müdürü Murat Uzunova liderliğinde İspanya ve İsviçre eğitim merkezleri ziyaret edilmiş, bilgi paylaşımı gerçekleşmiş ve yıllarca sektörde bulunan uzmanların görüşlerine başvurularak alanında lider olan firmanın eğitim merkezinin de en gelişmiş düzeyde olması hedeflenmişti.

 Schindler Türkeli, eğitimlerin kapsamını genişletmeyi, eğitim programlarının içeriklerini geliştirmeyi ve sektöre yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)