BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'ın patronu: Bankaların geleceği yok----

Sberbank'ın patronu: Bankaların geleceği yok

Sberbank'ın patronu: Bankaların geleceği  yok
15 Aralık 2017 - 09:19 www.finansgundem.com

Sberbank'ın CEO'su Herman Greff bankacılığın geleceğine yönelik inancını yitirdiğini bildirdi

Sberbank Patronu Herman Greff bankacılığın geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

“Bankaların geleceğine olan inancımı kaybettim. Eğer bugün bana banka kuracağım derseniz, ben ve ekibim bu işe girmeyiz.” Bu açıklama Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın patronu German Gref'ten geldi. 

TASS ajansının bildirdiğine göre, Londra’da Yatırımcı Günü kapsamında konuşma yapan Gref, bankaların teknolojik dönüşümlerine öncelik vermeleri gerektiğinin altını çizdi.


Yakın gelecekte büyük teknoloji şirketlerinin kendi mali platformlarını hayata geçirerek, kredi kuruluşlarına ciddi rakip oluşturacaklarını öngören Gref, “2018 yılında Amazon ve Google, bankaların rakibi olabilir. Amazon Finance, Google Finance adlı şirketler kurılabilir. Bunun seneye olacağını söylersen korkarım yanılmış olmam. O zaman bankalar gerçek rekabeti hissedecekler” dedi.

Kredi kuruluşlarının finans teknolojileri geliştiren şirketlerden çekindiklerini savunan bankacı, “Bu nedenle bu şirketleri büyük bir süratle satın alıyorlar. Yalnız bugün bankalar sadece bu kuruluşları ‘koleksiyon’ yapıyor” diye konuştu.

Sberbank Başkanı German Gref, 2020 yılına kadar uluslararası muhasebecilik standartlarına göre Sberbank’ın net gelirinin 1 trilyon ruble civarında kalacağını kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gref, ”Gelirlere gelince onların 2020 yılında 1 trilyon ruble olmasına ilişkin taahhütlerimizi üstleniyoruz” dedi.

Bilindiği üzere Gref, 2017 yılında da Sberbank’ın gelirinin rekor kıracağını bildirmişti. 2017 yılının ilk 9 ayında Sberbank’ın net geliri %44 artışla 519,3 milyar rubleye ulaştı, 2015 yılına göre bu gösterge 2,3 kat yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)