BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSberbank: Online yatırımcılar riske eğilimli----

Sberbank: Online yatırımcılar riske eğilimli

Sberbank: Online yatırımcılar riske eğilimli
19 Temmuz 2018 - 08:48 www.finansgundem.com

Rus Sberbank, yatırımcıların yaptığı işlemleri online ve offline olarak inceledi

Online kanallar (site ve mobil uygulama) yoluyla yatırımcıların, bu yılın ilk altı ayında, açık uçlu yatırım fonlarına ve Sberbank Portföy Yönetimi ile bireysel yatırım hesaplarına 1 milyar rubleden fazla  yatırım yaptığı bildirildi.

Müşteriler, online ve offline para yatırırken tercihlerinin önemli ölçüde farklı olduğunu belirttiler. Bir başka deyişle, 1 milyar rublelik online yatırımdan hisse senedi fonları ve tahvil yatırımlarının oranı neredeyse 50’ye 50 oldu. 2017 yılında, oran, tahvillerin çoğunluğu ile 40’a 60 olmuştu. 

Aynı zamanda, online dışı ödemelerde yatırımcılar tahvillere yatırım yapan fonları seçerek daha muhafazakar ürünlere yöneliyorlar, 2018’in altı aylık döneminde, müşteriler Sberbank Portföy Yönetimi’nin açık yatırım fonlarına 19 milyar ruble yatırım yaptı ve bu tutarın yüzde 90’ı fonlara yatırıldı. 

Sberbank Portföy Yönetimi Genel Müdürü Vasiliy İllarionov, “Gençler online hizmetlerde daha aktif. Bu eğilim, izleyicinin daha genç ve daha riskli olduğu online kanallarımızda gözlemlenmektedir. 39 yaş online yatırımcının ortalama yaşı, 55 yaş offline yatırım yapanların yaş ortalaması. Bu, dijital teknolojilerin borsadaki yeni nüfus gruplarını içeren bir yatırımcı geliştirmesine olanak sağladığını göstermektedir “diye yorumladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)