BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcılıktan Cübbeli Ahmet Hoca için flaş karar----

Savcılıktan Cübbeli Ahmet Hoca için flaş karar

Savcılıktan Cübbeli Ahmet Hoca için flaş karar
21 Nisan 2017 - 11:36 www.finansgundem.com

Savcılık, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü'nin sosyal medyada yer alan bir videosundaki sözleri için takipsizlik kararı verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen takipsizlik kararında,  Mücahit Bayraktar'ın suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Söz konusu suç duyurusunda Ahmet Mahmut Ünlü'nün halkın dini inançlarını kullanarak sömürmek suretiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği belirtilerek, “Şüpheli Ünlü'nün 1 Ocak 2017'de sosyal medyada yer alan bir videosunda yaptığı açıklamada, ' Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı, oynayanlarda ölürken kelime-i şahadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidirö şeklinde söylemde bulunduğu belirtildi.

ÜNLÜ: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANDIM

Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ahmet Mahmut Ünlü, “Tavla ve satrancın caiz olmadığını söylerken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İslam ve Toplum isimli ilmihalini dikkate aldım. 119-120-121 sayfalarında satrancın haram olduğuna dair görüşlere yer verilmiştir. Ben bu konuda düşünce ve ifade özgürlüğümü kullandım. Suç olduğunu düşünmüyorum" dedi.

SUÇ İŞLENMEDİĞİ BELİRTİLDİ

Takipsizlik kararında şikayete konu paylaşımda “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunun işlenmediği, şüphelinin sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğu ifade edildi.  Atılı suçtan Ahmet Mahmut Ünlü hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı22 Nisan 2017 11:05

    benim gördüğüm videoda, cübbeli zina yapıyordu... şimdi bunun hangi sözüne inanalım... :D

  • Hoca imiş22 Nisan 2017 00:46

    Hoca larina dokunmayın imiş...cübbelilerine dokunmayin imiş...hocalarindan ne istiyorsunuz imiş

  • DİN21 Nisan 2017 14:07

    yani dinen bişey caiz değilse bunu da bir hoca savunuyorsa yada insanlara tebliğ ediyorsa bunun neresinde suç olur anlamadım...din bu kabul edersin kurallarına uyarsın etmezsın uymazsın bu kadar..senin dinin sana benim dinim bana...

  • faruk bulut21 Nisan 2017 11:48

    hocamıza dokunmayın başka işinizmi yok sizin