BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcılık FETÖ'nün gömülen altınlarının peşinde----

Savcılık FETÖ'nün gömülen altınlarının peşinde

Savcılık FETÖ'nün gömülen altınlarının peşinde
15 Eylül 2018 - 04:57 www.finansgundem.com

ABD elçiliğine saldırının tutuklu şüphelisi Bayram’ın sorgusunda dile getirdiği eski ortağı ve kayınpederinin, “15 Temmuz’dan sonra köylerine altın gömdüğü” yönündeki iddiası üzerine savcılık emniyete araştırma talimatı verdi

ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırıya ilişkin soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan, soruşturmada tutuklu bulunan Ersin Bayram’ın ‘15 Temmuz’dan sonra altın gömüldüğü’ iddiasıyla ilgili 10 Eylül günü SEGBİS sistemi ile ek ifadesini aldı.

Bayram, ifadesinde, “Hüseyin M. ile önceden ortaklık yapmıştım. Tam tarihini hatırlamamakla birlikte 2014 ile 2015 yılları arasında yemek ortamında Hüseyin M., yanında tanımadığım bir kişiye ‘Kayınpederi Hamza Y.’nin üç araba hareket ederek, köyüne gittiklerini, öndeki arabanın polis kontrolü var mı yok mu diye kontrol ettiğini, diğer arabaların da arkasından geldiğini ve nakit paradan çevirdikleri altınları köye götürerek gömdüklerini’ söylerken duydum. Bunun benim yanımda söylemesinden dolayı Hüseyin M.’nin rahatsızlık duyduğunu hissettim” dedi.

15 TEMMUZ DÜZELTMESİ

Bayram, 31 Ağustos günü verdiği ifadesindeki “15 Temmuz’dan sonra birkaç araba köylerine gitmişler altın gömmüşler” açıklamasında da düzeltme yaptı. Bayram şu iddialarda bulundu: “Ben her ne kadar kollukta bu altın gömme işleminin 15 Temmuz’dan sonra olduğunu belirtmişsem de konuşmanın tam olarak hangi tarihte geçtiğini hatırlamıyorum. Çünkü ben örgütle irtibatımı 17-25 Aralık 2013’ten 1 yıl sonra kesmiştim. Hüseyin M. ile olan iş ortaklığımdan biri 2014’ün ortalarında, diğeri ise 15 Temmuz 2016 tarihinden 6 ay sonra bitti. Hüseyin M.’nin kayınpederi olan Hamza Y.’yi sadece 1 kez lokantada görmüştüm. Bahse konu altınların hangi köye ve hangi tarihte gömüldüğü konusunda bilgi sahibi değilim. Altın gömme konusunu Hüseyin M., bir başka kişiye anlatırken duydum. Onun dışında bilgi sahibi değilim. Dediğim konuşma 2014 ya da 2015 yılında geçmiş olabilir.”

EMNİYETE ALTIN TALİMATI

Bayram’ın iddiaları üzerine savcılık, ifadede ismi geçen kişiler ve gömüldüğü iddia edilen altınların araştırılması için Emniyet’e talimat yazdı. Bayram, Emniyet’te eski ortağı Hüseyin M. hakkında ise şu iddialarda bulundu: “Yenimahalle sorumlusu ile yakından görüşen- Norveç’e Yenimahalle esnafının para transferini yapan- arsa işinde FETÖ’yü kendisine bağlamış biri. H. isimli turizm firmasını kurmuşlar ve bütün FETÖ kurumlarını dolaşıp umreye ve yurtdışına götürme ve bilet işlemlerini takip ediyorlar. Hüseyin M.’nin haftasonu evine öğrenciler geliyormuş, bunu duymuştum. Eskiden dershane müdürlüğü yapmış kayınpederi Hamza Y. FETÖ’ye finansörmüş.” (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kara Murat15 Eylül 2018 23:31

    Yani yurtdışına baya para hortumladılar.himmetler cartlar curtlar gerçekten üzülmemek elde değil.Yani dünyadaki belkide en iyi niyetli ülkelerden biriyiz onun cezasını çekiyoruz.Nerede bir yardım olsa insanlar yardımcı oluyor sonuçta hepimizi kandırıyorlar suiistimal ediyorlar.

  • goldsmaduruz 15 Eylül 2018 23:02

    goldaş kuyumculuk borsadan atıldı patronlardan ses yok maduruz yardım edin nerde adalet

  • hüloğğ15 Eylül 2018 13:19

    fetöyü abd nin koruduğu göreceli bir kavram var abd para birimi dolar ama fetö nakitini dolara değil altına çevirip bir de gömüyor çünkü dedektörle tespit edilebilir ama dolara çevirmemişler

  • Hur15 Eylül 2018 11:08

    Adam iş adamı. Kendi parasını toprağa gömmüşse kim ne karışır? Siz kendinizde misiniz cidden? Eşkıya misiniz?

  • Pardus15 Eylül 2018 09:47

    Bunlar gerçek suçluları saklamaya yönelik asparagas haberler

  • Lala15 Eylül 2018 09:40

    Adama nasıl işkence yaptılarsa, ortağının kayınpederinin adını bilmediği köyüne gömülen altınları anlatmış:)