BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSatılık ve kiralık ev fiyatlarında büyük artış----

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında büyük artış

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında büyük artış
18 Ekim 2017 - 12:19 www.finansgundem.com

İstanbul'daki yeni metro projeleri, satılık konut fiyatlarına yüzde 131 değer kattı

İstanbul'da ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran bir toplu taşıma sistemi olan metro ile ilgili projeler arttıkça, metronun ulaştığı bölgelerdeki konut fiyatlarında da artış yaşanıyor. Zingat.com'un Bölge Raporu sonuçlarına göre, metronun geldiği bölgeler arasında satılık konut fiyatında en çok artış son 5 yılda yüzde 131 ile İçerenköy'de gerçekleşti. Aynı dönemde en çok kiralık konut fiyatı artışına ise yüzde 97 ile Kaynarca ulaştı. 
 
Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da ulaşıma çözüm bulabilmek için metro projelerine ağırlık veriliyor. İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni metro projeleri aynı zamanda ulaştıkları bölgelerin konut fiyatlarında da artış yaratıyor. Gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu Zingat.com'un Bölge Raporu sonuçları, son 5 yılda metro projelerine bağlı olarak satılık konut fiyatında yüzde 131'e, kiralık konut fiyatında ise yüzde 97'ye varan artışların yaşandığını ortaya koydu.
 
Satılık konut fiyatı yüzde 131 ile en çok İçerenköy'de arttı
Metro projeleri nedeniyle son 5 yılda satılık konut fiyatı en çok artan bölge yüzde 131 ile İçerenköy oldu. Onu yüzde 118 ile Ataköy, yüzde 110 ile Altunizade, yüzde 104 ile Kaynarca, yüzde 99 ile Başakşehir, yüzde 96 ile Bağcılar, yüzde 94 ile Kirazlı, yüzde 90 ile Dudullu ve yüzde 65 ile Tuzla izledi.
 
Kiralık konutta artış rekoru yüzde 97 ile Kaynarca'da
Kiralık konut fiyat artışı sonuçlarına göre ise yüzde 97 ile Kaynarca en üst sırada yer aldı. Kaynarca'yı yüzde 87 ile İçerenköy, yüzde 74 ile Ataköy, yüzde 65 ile Bağcılar, yüzde 64 ile Tuzla, yüzde 62 ile Altunizade, yüzde 45 ile Başakşehir, yüzde 44 ile Kirazlı ve yüzde 35 ile Dudullu takip etti.
 
Metro hatlarının çoğalması ile konut fiyatlarında da buna paralel bir artış yaşandığını söyleyen Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan; “İstanbul'daki raylı sistemin 2023 yılında 1001 kilometreye ulaşması bekleniyor. İstanbul'daki en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğu aşikâr. Dolayısıyla ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan metro hatlarına yakın bölgelerde önümüzdeki dönemde de en az bu oranlarda artış yaşanacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy25 Ekim 2017 22:53

    Konut kiraları dondurulmalı TOKİ KONUTLARININ %50 Sİ SATILMAYARAK KİRAYA VERİLMELİ kiralık konut bulmak ülkemizin en büyük sorunu hale gelmek üzere BELEDİYELER ACİLEN SOSYAL/PREFABRİK KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMELİ