Ana SayfaEmlakSanayicilik artık fantazi---

Sanayicilik artık fantazi

1 / 8
Sanayicilik artık fantazi
25 Temmuz 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın önceki gün üretimden uzaklaşma eğilimine dikkat çekerek, “Lüks konut, lüks AVM Türkiye’yi çıkmaza sokar” sözleri sanayicilikten gayrimenkule yönelmeyi bir kez daha gündeme taşıdı. Gerek sanayici cephesi gerek de gayrimenkulcüler bu tespitte hemfikir. Nitekim rakamlar da bunu destekler nitelikte. 1998 yılında sanayinin GSYH içerisindeki payı yüzde 26.6 iken bu oran bugün yüzde 19.1’e gerilerken, buna karşılık gayrimenkulün payı ise aynı dönemde yüzde 5.1’den 9.9’a yükselmiş durumda.

Bu değişimin nedeni sanayiciler tarafından üretim şartlarının zorlaşması ve kârlılığın düşmesine bağlanıyor. Sanayici, “Üretimde kazanamıyorum, oysa gayrimenkul sektöründe kârlılık yüksek” düşüncesiyle kazandığıyla inşaata yatırım yapıyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bugünkü koşullarda devlet desteği olmadan insanların kendi kendine sanayicilik yapmasını bir “fantezi” olarak görüyor. Öte yandan gayrimenkulcüler de işlerin dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmadığı görüşünü dile getiriyor. Yıllık bazda bakıldığında sanıldığı gibi çok yüksek kârlılıkların söz konusu olmadığını vurguluyor. İşte sektörlerin görüşleri:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster