BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSakıp Sabancı'nın 100 dolar sırrı neydi----

Sakıp Sabancı'nın 100 dolar sırrı neydi

Sakıp Sabancı'nın 100 dolar sırrı neydi
10 Ocak 2015 - 06:47 www.finansgundem.com

Merhum Sakıp Sabancı, gittiği her ülkede niçin 100 dolar bozdururdu?

Kordsa Global'in Endonezya'da 100 milyon dolar yatırımla kurduğu ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasının açılış törenini izleyen Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Güler Sabancı'nın ağzından merhum Sakıp Sabancı'nın bir sırrını okuyucularıyla paylaştı. Sefer Levent'in Hürriyet'te yer alan haberinden bazı bölümler şöyle:

“İLK başladığım yer Kordsa. Ben Hasan Güleşçi (Sabancı Holding eski CEO’su) ile büyüdüm. Kendisine ‘Hasan Abi’ derdim. Onlardan çok şey öğrendim. 1996’da imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması Türkiye için çok önemli bir hareketti. Benim holdingin başına geçmem düşünülmüyordu elbette... Aslan gibi 5 amcam vardı. Yol boyunca başka şeyler oluyor, onun adına da hayat deniyor...”
Endonezya’nın başkenti Jakarta’daki buluşmamıza bu sözlerle başladı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı. Geçen Salı günü düzenlenen bir törenle Kordsa Global bu ülkede 100 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiği ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı. 2007 yılından bu yana Endonezya’da IndoKordsa şirketiyle faaliyet gösteren Kordsa Global, yeni yatırımıyla Asya-Pasifik bölgesinde sektörünün en güçlü oyuncusu haline geldi.

2007 yılında satın alınan şirket aradan geçen 7 yılda iki kat büyüdü. Halka açık olan şirketin hisse değeri de aynı süreçte iki kat arttı.
Yeni yatırım 18 kilotonluk lastik kord bezi fabrikası ve 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikalarını içeriyor. Java adasının batı sahilinde yer alan Bogor-Citeureup’taki her iki fabrikada toplamda 250’den fazla yeni personel istihdam edilecek...

Sakıp Sabancı’nın 100 dolarlık sırrı

Yeni ürün için inovasyon yolculuğunun devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Güler Sabancı “Mesele yenisi için heyecan duymak. Ben misal Endonezya’nın para birimini bilmiyorum. Bazı şeyler bundan önemli. Sakıp Amcam gittiği ülkenin para birimini ve değerini öğrenmek için mutlaka havalimanında 100 dolar bozdururdu” diye konuştu.



Kompozitte hedef liderlik yeni silah Kratos

GÜLER Sabancı Endonezya’daki etkinlikler sırasında sık sık ekibine teşekkür ederken yeni hedefi de net bir şekilde koydu: Kompozitte liderlik. İnovasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Sabancı Kordsa’nın bu anlamda çok ciddi çalışmalar yaptığına ve yeni ürünleri devreye aldığına dikkat çekti. Bu ürünlerden en önemlisi ise beton takviye lifi olan kratos. Hammaddesi naylon olduğu için üründe çatlama olmuyor. Diğer alternatif ürünlere göre üstün bir teknoloji esneme kabiliyeti yüksek ve paslanmıyor. İşçilik maliyetlerini de yüzde 30 düşürüyor. Ürün tünel, havaalanı, liman gibi mekanlarda kullanılacak betonlar için açısından önemli. Ürünün pazardaki payının hızla artması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)