BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSakıp Sabancı ölümünün 11. yılında anıldı----

Sakıp Sabancı ölümünün 11. yılında anıldı

Sakıp Sabancı ölümünün 11. yılında anıldı
10 Nisan 2015 - 16:02 www.finansgundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı vefatının onbirinci yıldönümünde kabri başında anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı, vefatının onbirinci yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki törene merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve dostları katıldı. Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile iş dünyasından Mehmet Nezih Erdem ile Erdoğan Demirören gibi isimler de törende hazır bulunan isimler arasındaydı.

Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu törende yaptığı konuşmada, “Aradan geçen 11 yıla rağmen pozitif enerjisiyle, gülüşüyle ve çalışma azmiyle hala bizim yanımızda, bizimle beraber olduğunu hissediyoruz. Sakıp Bey; hayatı boyunca yeniliğin, gelişimin ve yeni fikirlerin gücüne hep inandı. Bize hep şunu öğütledi: ‘Dost olun, arkadaş olun, dostunuz olsun arkadaşınız olsun. İnsan sevdikçe ve sevildikçe mutlu olur’. O sevildikçe mutluydu ve mutlu oldukça daha çok sevildi. Vefatının üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen herkesin, yeni neslin, özellikle de gençlerin, Sakıp Bey’i yakından tanıdığını, sevdiğini ve ona saygı duyduğunu görmek bizi son derece mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki Sakıp Sabancı, aramızda olmasa bile toplumun her kesimini etkilemiş ve etkilemeye de devam etmekte.

Geçen yılki Anma Töreni’nde de belirttiğim gibi; ‘Herkes vatanını sever, ama esas olan vatanının o kişiyi sevmesidir’ cümlesi ne kadar da Sakıp Bey’e uygun. Sakıp Bey; sanattan eğitime her alanda önemli çalışmalara öncülük etti, ihtiyaç sahiplerine elini uzattı, destek oldu. Sabancı Topluluğu’nun tüm çalışanları da aynı bilinçle ve duyarlılıkla onun açtığı bu yolda başarıyla ve gururla yürüyor.

‘İyi ki koştum, İyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım. Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için...’ demişti Sakıp Ağa. Biz de diyoruz ki: ‘İyi ki O’nu tanıdık. İyi ki O’nunla çalıştık. Keşke daha çok çalışsaydık, keşke daha uzun yıllar bir arada olabilseydik’. Ama biliyoruz ki O’nun hatırası bizim hep yanımızda, sözleri hep aklımızın bir köşesinde.

Çalışkanlığı ve eşsiz vizyonuyla daima Sabancı Topluluğu’nun gurur kaynağı olan, hepimize daha iyisini yapmamız için ilham veren Sakıp Ağa’mız, bugün aramızda olsaydı eminiz Sabancı Topluluğu’nun sayıları her geçen gün artan çalışanlarıyla ve başarılarıyla gurur duyardı” dedi.  

Merhum Sakıp Sabancı’nın Büstü Feriye Köşkü'nün Bahçesinde Ziyaretçileri “Gülümseyerek” Karşılayacak
 
Merhum Sakıp Sabancı’nın büstü, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi’nin bahçesinde açıldı. Her yıl olduğu gibi 10 Nisan'da Zincirlikuyu’da Sakıp Sabancı’nın kabri başında yapılan anma töreninin ardından gerçekleştirilen büst açılışına Sabancı Ailesi’nden Güler Sabancı, Sevil Sabancı ve Melisa Tapan katıldı. Törende Sabancı Holding’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı'nın yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Neslihan Pala tarafından yapılan Sakıp Sabancı büstü, Feriye Sarayları kompleksi içinde bulunan Sabancı Kültür Sitesi’nin bahçesine yerleştirildi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu dönemde, Sabancı Kültür Sitesi’nin inşa edilmesine yaptığı katkılar nedeniyle büstü yapılan merhum Sakıp Sabancı’nın anısı böylece nesiller boyu yaşatılacak.

Açılış töreninde konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı,  “Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Sakıp Bey'i aramızdan ayrılışının 11. yıl dönümünde anıyoruz. Rahmetli Sakıp Bey burayı çok severdi. Feriye Sarayları Kompleksi’nden elde edilen gelirle, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’na katkıda bulunulması, Sakıp Bey’in heyecanla hayata geçirdiği bir modeldi. Bugün görüyoruz ki, dünyada artık böyle modeller çok önemli. Bir vakıf aracılığıyla bir devlet okuluna yardım edildiğini ve böylece o okulda eğitimin daha kaliteli hale geldiğini görmek bizler için gurur verici. Sakıp Bey’i hatırladığınız, andığınız ve büstü buraya yerleştirmeyi teklif ettiğiniz için Sabancı Ailesi ve Sabancı Vakfı adına teşekkür ediyorum. Sakıp Bey’in çok sevdiği bir yerde hatırlanacak olması bizi ayrıca çok mutlu etti. Bu tür eserler genelde ciddiyeti temsil eder, ancak sağlığında gülmeyi çok seven Sakıp Bey’i bu büst çok iyi anlatıyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından büst açılışı Güler Sabancı, Sevil Sabancı ve Melisa Tapan tarafından yapıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)