BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriSachs’ın CEO’sundan cesur adım----

Sachs’ın CEO’sundan cesur adım

Sachs’ın CEO’sundan cesur adım
07 Şubat 2012 - 02:16 www.finansgundem.com

Sachs’ın CEO’su Lloyd Blankfein, eşcinsellerin hakları için mücadele eden Human Rights Campaign sözcüleri arasına katıldı.

ABD’li dev yatırım bankası Goldman Sachs’ın CEO’su Lloyd Blankfein, eşcinsellerin hakları için mücadele eden Human Rights Campaign (İnsan Hakları Mücadelesi) adlı kuruluşun sözcüleri arasına katıldı.
Blankfein, gay, lezbiyen, biseksüel ve cinsiyet değiştirmiş insanların hakları için çalışan ABD’li kuruluşun eşcinsel evlilikler için yürüttüğü kampanyaya iş dünyasından katılan ilk sözcü oldu. ABD’de seçimler öncesi eşcinsel evlilik konusu birçok eyalette önemli bir gündem maddesi olarak tartışılacak.
‘Goldman müşterileri ne der?’
New York Times gazetesine konuşan Human Rights Campaign yöneticisi Fred Sainz, Blankfein’ın “muhafazakâr” finans sektöründen gelen beklenmedik bir isim olduğu için kampanyalarını güçlendireceğini söyledi. Sainz, “Ortalama bir Amerikalı Blankfein’in ‘evlilik eşitliği’ni destekleyeceğini düşünemez” dedi.
Blankfein’in eşcinsel evliliği destekleyen bir kampanyanın sözcüleri arasına katılmasının, Goldman Sachs ile iş yapan muhafazakâr çevreleri rahatsız edebileceği yorumları da yapılıyor. Bu arada, Blankfein aşırı risk iştahı ve çok yüksek yönetici primleri nedeniyle küresel krizde parmağı olduğu suçlamasıyla karşı karşıya kalan yöneticiler arasında. Goldman Sachs’ı 2006 yılından beri yöneten Lloyd Blankfein, Wall Street’in en uzun süre görev yapan CEO’larından.
Bush’un kızı da sözcü...
New York Times, kamera karşısına geçerek eşcinsellerin evlenebilmesi anlamına gelen ‘evlilik eşitliği’ni destekleyen Blankfein’in yönetimindeki Goldman Sachs’ın, eşcinsel personele vergiler konusunda yardımcı olduğunu, 2002 yılında da Goldman Sachs’ın cinsiyet değiştirme talebi olan personeline destek olması nedeniyle manşetlere çıktığını hatırlattı.
Blankfein, avukat Laura Jacobs Blankfein ile evli ve çiftin 3 çocuğu var. Human Rights Campaign’in sözcüleri arasında eski ABD Başkanı George W. Bush’un kızı Barbara Bush da bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)