BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSabancı'dan sosyal sorumluluk projesi----

Sabancı'dan sosyal sorumluluk projesi

Sabancı'dan sosyal sorumluluk projesi
22 Haziran 2017 - 17:14 www.finansgundem.com

Sabancı Vakıf Fark Yaratanlar Programı sekiz sezondur topluma ilham vermeyi sürdürüyor

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katıldığı “Fark Yaratanlar” sekizinci sezon finali, Cüneyt Özdemir’in sunumuyla 24 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00’de CNN Türk’te ve 26 Haziran Pazartesi saat 03.00’te Kanal D’de yayınlanacak. Programda, sekizinci sezonun 15 “Fark Yaratan”ı eğitimden engelli haklarına, toplumsal adaletten kültür sanat ve sağlığa birçok farklı alandaki başarı hikayelerini ve deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

”Demokrasinin önemli unsurlarından biri sivil toplum kuruluşlarıdır”

Sekiz sezonun sonunda “Fark Yaratanlar” programının ne kadar büyüdüğünü ve ne kadar çok kişiye dokunduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ”43 yıldır insan sevgisiyle gerçekleştirdiğimiz tüm projeler, bütün bireylerin eşit haklardan yararlandığı bir toplum vizyonumuzun ürünüdür. Fark Yaratanlar programı da bunlardan biri. Sekiz sezon boyunca seçilen Fark Yaratanlar’ın hikayeleri geleceğe dair inancımı ve umudumu daha da artırıyor.” dedi.

Fark Yaratanlar programına dahil olmanın kişi ve kurumların faaliyetlerine nasıl katkıda bulunduğunu anket çalışmalarıyla takip ettiklerini ifade eden Sabancı, “Fark Yaratan seçilenlerin yüzde 91’i çalışmalarına güvenirliğin arttığını, yüzde 58’i çalışmalarını yaygınlaştırdığını söylüyor. Yarısından fazlası ise gönüllü sayısında ve bağışlarda artış olduğunu belirtiyor. Fark Yaratanlar’ın yarısı ise diğer Fark Yaratanlar ile birlikte çalışmış ve karar vericileri olumlu yönde etkilemiş. Bu ortak çalışmalardan çok daha büyük sinerji doğacağına inanıyorum. Demokrasinin önemli unsurlarından biri sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum kuruluşları geliştikçe toplumsal gelişmede güçlü etki yaratacak işlerin sayısı da artacaktır.” dedi.

“Fark Yaratanlar’ın etkisi dalga dalga büyüyor”

Fark Yaratanlar programıyla ‘ben de yapabilirim’ duygusunu uyandırmayı amaçladıklarını söyleyen Sabancı, ‘‘Fark Yaratanlar’ın yarattıkları etki o kadar güçlü oluyor ki, ’Ben de yapabilirim’ duygusunu önce kendi çevrelerinde uyandırıyorlar. Ben bu etkinin dalga dalga büyüdüğüne inanıyorum. Bugüne kadar videoları izleyen 17 milyon kişi benim duyduğum heyecanı duyduysa çok müspet bir iş yapmışız demektir.” dedi.

Türkiye’nin yenilikçi öyküleri 8 sezondur ilham veriyor

Programın sekizinci sezonunda; eğitimde yeni modeller arayışında olan ve öğrenmeyi eğlenceli hale getiren yeni nesil sınıf öğretmeni Ahmet Naç, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve farklı nedenlerden dolayı okul öncesi eğitim alamayan çocukların eğitimi için çalışmalar yapan ÇABA-ÇAM Derneği, görme engelli bireylerin daha bağımsız ve sosyal bir hayat sürdürmeleri amacıyla rehber köpek uygulamasını hayata geçiren Rehber Köpekler Derneği, uzuv deformasyonu yaşayan çocukların sorunlarına 3D yazıcılarla robot el uygulamaları yapan Robotel Türkiye Derneği, Türkiye'de mahalle ve kent temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile gönüllü ya da maddi olarak karşılanmasını kolaylaştırıcı bir dijital platform sunan İhtiyaç Haritası, Tik/Tourette Sendromu (TS) hakkında farkındalığı artırmayı hedefleyen ve TS’li bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmaları için çözüm arayan Türkiye Tik/Tourette Sendromu Gönüllüleri Platformu ve daha birçok birbirinden yenilikçi ve fark yaratan öykü izleyicilerle buluştu.

İstatistiki Bilgiler

Fark Yaratanlar programına 8 yılda
928 kişi ile röportaj yapıldı.
125 bin km yol kat edildi.
2.300’den fazla aday başvurdu.
73 ilden başvuru geldi.
43 ilden toplam 160 Fark Yaratan seçildi.
En çok Toplumsal Adalet, Yurttaş Katılımı ve Eğitim-Öğretim konularında çalışmalar programda yer aldı.
250.000 kişi sosyal medyada (Facebook-Twitter-YouTube) “Fark Yaratanlar”ı takip ediyor.
17 milyona yakın video izlenme rakamına ulaşıldı.
Fark Yaratanlar Programının Fark Yaratan İsimlere Katkıları:
%100’ü çalışmalarına görünürlük kazandırdı.
%91’i çalışmalarında güvenilirlik kazandı.
%74’ü programdan sonra basından daha çok ilgi gördü.
%58’i çalışmalarını yaygınlaştırdı.
%55’i gönüllü, üye ve/veya bağış artışı sağladı.
%51’i diğer Fark Yaratanlar ile iletişime geçti.
%51’i kamu, özel sektör veya sivil toplum kuruluşları tarafından işbirlikleri için arandı.
%49’u çalıştığı alandaki karar vericileri olumlu etkiledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Müşerref gürel27 Temmuz 2017 16:30

    Ben denizliden yazıyorum sol eli olmayan 10 yaşında kızım var bize nasıl yardımcı olabilirsiniz