BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya’nın ABD’de tuttuğu para 2,3 milyar dolar arttı----

Rusya’nın ABD’de tuttuğu para 2,3 milyar dolar arttı

Rusya’nın ABD’de tuttuğu para 2,3 milyar dolar arttı
20 Ekim 2017 - 08:30 www.finansgundem.com

Rusya devletinin Amerikan devlet tahvillerine yatırdığı para son bir ayda 2,3 milyar dolar artış gösterdi.

Siyasi çatışmalar eksik olmasa da, dünyanın mevcut ekonomik sistemi içinde devletler rezervlerinin önemli kısmını ABD Hazine tahvillerinde tutarak Amerikan ekonomisini “finanse etmeye” devam ediyor. Getirisi düşük olmasına rağmen krizlere karşı "en sağlam" yatırım aracı sayılan tahviller, "mecburi istikamet" durumunda. Rusya devletinin Amerikan devlet tahvillerine yatırdığı para son bir ayda 2,3 milyar dolar artış gösterdi.

Böylece ağustos ayı itibarı ile Rusya’nın ABD’ye bağladığı rezervler 105,4 milyar dolara yükseldi. Mayıs 2017’de Rusya’nın tahvil yatırımı 2,5 yılın rekorunu kırmış ve 108,7 milyar dolara çıkmıştı. Bugüne kadar Rusya’nın rekor yatırımı 2013’de ulaşılan 161 milyar dolarlık rakamdı.

Son dönemde Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin da da bozulası ve yaptırımların artması üzerine, “ABD’nin Rusya’nın parasına el koyabileceği” üzerine medyada spekülasyonlar yapılmaya başlanmıştı. Listeye bakıldığında ABD tahvillerine en fazla para bağlayan ülkeler arasında Rusya en başlarda değil: 14’üncü sırada.

Listenin başında 1,2 trilyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti var.
Daha sonra 1,1 trilyon dolar ile Japonya geliyor.
Üçüncü sırada sürpriz bir ülke var: 307,2 milyar dolar ile İrlanda.
Listenin devamında Brezilya, Cayman Adaları ve İsviçre yer alıyor.

Dünya ülkelerinin Amerikan Hazine tahvillerine bağladığı toplam para 6,27 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. Yani ABD devleti, dünyaya bu kadar borçlu. ABD Hazinesimin toplam borçları ise 20 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)