BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan sermaye çıkışı 48 kat arttı----

Rusya'dan sermaye çıkışı 48 kat arttı

Rusya'dan sermaye çıkışı 48 kat arttı
11 Ekim 2018 - 08:55 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'nın verilerine göre ülkeden çıkan sermaye miktarı 48 kat arttı

Rusya Merkez Bankası'ndan piyasalarda yankı yaratan son veriler: Üçüncü çeyrekte ülkeden çıkan sermaye miktarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 48 kat artarak 19,2 milyar dolara ulaştı. Ocak-Eylül döneminde çıkan para da 2,3 kat artışla 31,9 milyar dolar oldu.

Konuyu haberleştiren Moskovski Komsomolets, "Her ne kadar Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada çıkışların büyük bir bölümünü şirketlerin borç kapatma işlemleri oluşturduğu söylense de, uzmanlar çıkışları bazı Rus yetkililerin "ticarette dolar kullanımından vazgeçilmesi" planlarına konusunda yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriyor" değerlendirmesini öne çıkardı.

Merkez Bankası'nın tahminine göre bu yıl Rusya'dan çıkacak sermaye miktarı 55 milyar dolar.

Rusya'dan döviz çıkışı şirketlerin borç ödemek için yurtdışına transfer yapmalarından, vergi mükelleflerinin (ya da vatandaşların) yurt dışında değerli kağıt ve fiziki aktif satın almasına kadar farklı nedenlerle oluyor. Mükellefler bu amaçlarla paralarını dolara çevirip yabancı bankalara gönderiyor.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)