BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'daki ihaleyi Türk şirket kazandı----

Rusya'daki ihaleyi Türk şirket kazandı

Rusya'daki ihaleyi Türk şirket kazandı
27 Mayıs 2017 - 20:04 www.finansgundem.com

Esta Construction, Saratov şehrinde kurulacak yeni havalimanının yaklaşık 100 milyon dolarlık ilk etabının genel müteahhitti olarak ihaleyi kazandı.

Rusya ile yaşanan 24 Kasım 2015’teki uçak krizi ile bozulan ilişkilerin onarımı devam ederken, ekonomik ilişkilerde hız kazanmaya başladı.

Adını Avrupa’nın en lüks futbol sahası Krasnodar Arena ile duyuran Esta Construction, Rusya'nın Saratov şehrinde kurulacak yeni havalimanı inşaatı için açılan 100 milyon dolarlık ihaleyi kazandı. İhale sonrası Esta, havalimanının ilk etabının genel müteahhitliğini üstlenecek. Şirket ayrıca, toplam alanı 35 bin metrekare olan havaalanı ana binanın yanı sıra özel alanları, asfalt yolları, park yerleri ve kaldırımları yapacak.

Başvurusu Aeroportı Regionov şirketi tarafından onaylanan Esta, toplam yirmi şirketin başvurduğu açık ihalede Rusya, Türkiye, İtalya ve Çek Cumhuriyetinden şirketler yarıştı. İhale şartlarına göre rekabeti kazanan şirketin ‘Design&Build' şeması uyarınca çalışmaları da yapması, bir başka deyişle genel müteahhittin sadece inşaat çalışmaları değil, proje hazırlaması da gerekiyor.

Saratov şehri yakınlarında bulunan ve yeni havalimanının kurulacağı Saburovka yerleşim merkezinde inşaat için Aeroporı Regionov Şirketine ait ‘SarAeroİnvest’ şirketi tarafından hazırlıklara başlanmıştı.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin 28 Mayıs 2017 00:26

    Bakıyormuşsun Almanlar yorumları yapıştırmış hiç vakit geçirmeden ...

  • UYANIN ARTIK KERİZLER27 Mayıs 2017 21:21

    TC NIN YILLARCA EKONOMİK KRIZLERE VE KALKINAMAMASININ NEDENİ TÜRK ŞİRKETLRİNİN YURTDIŞI İNŞAAT İHALELERİNİ ALMALARI VE RUS HÜKÜMETİNİN TEMİNATLARI İSE TC SERMAYE ARAÇLARINDA CALIŞTIRMASI

  • ŞAHİN27 Mayıs 2017 21:11

    YADA BI SERMAYE İŞLETMELERİ GEREK RUSYA PİYASASINDA.

  • ŞAHİN27 Mayıs 2017 21:07

    BU İHALEYE KARŞILIK KARŞI CEPHE OLARAK BI İHALE GEREK.

  • ŞAHİN27 Mayıs 2017 21:06

    BU İHALENİN TİMİNATLARINA DAYALI PARA AKIŞI VE YATIRIMLARI AKABİNDE İŞLETİM BAZ ALINDIĞINDA DİKKAT EDİN.SONRASINDA DEMEYİN İNŞAATI 78 MİLYON YAPTI DİYE.HEP STRATEJİK YATIRIMLAR VE TC YE İHALE VERİLİŞLERİ