BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da iş dünyasını zorlayan üç sorun----

Rusya'da iş dünyasını zorlayan üç sorun

Rusya'da iş dünyasını zorlayan üç sorun
23 Mayıs 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Girişimcilere göre iş dünyasının önündeki en büyük üç engel belirsizlik, vergi yükü ve iç piyasada yaşanan talep daralması

Rusya'da girişimcilerin ezici çoğunluğu ekonominin durumunu "sorunlu" ya da "felaket" olarak değerlendiriyor. Devlete bağlı kamuoyu yoklama kuruluşu VTsİOM'un anketine katılan iş insanlarının yüzde 76'sı ilgili soruya bu iki cevaptan birini verdi.

Büyük şirketlerin yanı sıra KOBİ'lerden de yöneticilerle yapılan ankete göre, iş insanlarının sadece yüzde 21'i ekonominin durumunu "iyi" olarak niteliyor. Büyük şirketlerin temsilcileri arasında bu oran yüzde 26.

Girişimcilere göre iş dünyasının önündeki en büyük üç engel belirsizlik, vergi yükü ve iç piyasada yaşanan talep daralması.

VTsİOM analistleri bu yıl seçenekler arasında ilk kez "hükümetin belirgin bir ekonomik programının olmayışını" da andıklarına ve bu seçeneğin anında 7. sıraya yükseldiğine dikkat çekiyor.

Katılımcıların yüzde 33'ü hükümetin planlarının etkisiz olduğunu düşünürken, yüzde 41 ortada herhangi bir planın olmadığından emin.

Yüzde 45, önümüdeki 3 yılda işlerinin "aktif bir biçimde" ya da "muhtemelen aktif bir biçimde" büyüyeceğini öngörürken, yüzde 33'lük bir kesim küçülmek, ya da kapanmak zorunda kalabileceklerini düşünüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)