BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da hükümet politikaları gözden geçirilmeli----

Rusya'da hükümet politikaları gözden geçirilmeli

Rusya'da hükümet politikaları gözden geçirilmeli
17 Ocak 2018 - 12:26 www.finansgundem.com

Rusya'da kasım ayı ekonomik büyüme verisi beklentinin altına düştü. Yüksek Ekonomi Okulu, Rusya'nın ekonomi politikalarını gözden geçirmesi gerektiği uyarısında bulundu

Rusya'da yüzde 2,2 olarak önceden tahmin edilen ekonomik büyüme, kasım ayında umulmayan düşüşle yıllık bazda yüzde 1.4-1.8'e çekilirken, bu yıl için de uyarı sinyalleri erken gelmeye başladı: “Rusya’da hükümetin politikalarını gözden geçirmemesi halinde ekonomik büyüme yüzde 0,5’e kadar gerileyebilir.” 

Bu uyarı Yüksek Ekonomi Okulu’ndan geldi. Rosbalt ajansının bildirdiğine göre,  Yüksek Ekonomi Okulu’ndan yapılan açıklamada, kamu politiaklarında değişikliğe gidilmemesi halinde, ülke GSYH’sindeki büyümenin bu sene geçen yıla göre ciddi düşüşle yüzde 0,5’e kadar gerileyeceğini öngördü. 

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2018 yılında ekonomik büyümenin yüzde 2’nin altında olabileceğini, en kötü ihtimalle yüzde 1,4’e gerileyeceğini açıklamıştı.

Rusya ekonomisi geçen kasım ayında 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 0,3 küçüldü.

Rusya’da geçen sene perakende ticaret hacmi ekonomik krizin olmadığı 2013 yılına göre yüzde 13,1, inşaat hacmi yüzde 7,8 daha düşük kaydedildi.

Dünya Bankası, Rusya ekonomisine ilişkin 2018 yılı tahminini olumlu yönde revize etmişti. GSYH büyümesi tahmini yüzde 1,4’ten yüzde 1,7’ye çıkarılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)