BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya yeni füzesini deneyecek----

Rusya yeni füzesini deneyecek

Rusya yeni füzesini deneyecek
23 Ekim 2017 - 16:03 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yıl sonuna kadar Plesetsk uzay üssünde iki Sarmat RS-28 sıvı yakıtlı termo-nükleer kıtalararası balistik füze denemesi yapacağı belirtildi

Kommersant gazetesine konuşan Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın bir kaynak "Bakanlık yıl sonuna kadar Pletsk uzay üssünde sıkı yakıtlı iki Sarmat RS-28 balistik füze denemesi yapacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak bu denemelerin daha önce birkaç kez rampaların ve füzelerin hazır olmaması nedeniyle ertelendiğini, ancak şimdi sorunların çözülmüş olduğunu da belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Stratejik Füze Kuvvetleri tarafından Kapustin Yar Devlet Merkez Poligonu'nda İskender- M balistik füze denemesi gerçekleştirildi denildi.

Rusya, silo tabanlı balistik füzesini test ediyor

Bir baka kaynak da testlerin amacının füze sistemlerinin çalışabilirliğini kontrol etmek olduğunu ifade etti.
Rusya'nın Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı Sergey Karakayev, aralık ayında füzenin 2019-2020 döneminde hizmete geçirileceğini belirtmişti.

100 tonluk Sarmat füzesi, dünyanın her noktasına 10 ton yük taşıma kapasitesine sahip.

Rusya Askeri Sanayi Komisyonu Danışma Kurulu üyesi Viktor Murahovskiy, RS-28'in özelliklerini şöyle anlatmıştı:

"Sıvı yakıtla çalışan füze, en iyi enerji özelliklerinin ve maksimum atış ağırlığının elde edilmesini sağlıyor. Fırlatma denemeleri, füze modelinin silodan çıkışını sağlamak amacıyla yapılıyor. Füze, silodan çıkarken, kendi motorlarını kullanmıyor. Havan etkisiyle fırlatılıyor, yani siloya yerleştirilen sevk maddesi sayesinde."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)