BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya: Türkiye'ye ekonomik saldırı var----

Rusya: Türkiye'ye ekonomik saldırı var

Rusya: Türkiye'ye ekonomik saldırı var
08 Ağustos 2018 - 08:48 www.finansgundem.com

Rusya'nın resmi finans portalı Vestifinance, Türkiye ile ilgili ekonomi yorumunda bulundu

Rusya'da federal TV kanallarından Rossiya 24'ün finans portalı ‘Vestifinance’, Türkiye'nin finans piyasasını yangın yerine benzeterek, lira ve bonoların neredeyse her gün tarihi düşüşler yaşayarak hızlı bir şekilde daha da ucuzladığını yazdı.

Sputnik'in haberine göre Vestifşnance, bugün 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisinin, Türkiye'nin bu vadede borçlanma senetlerini ilk kez verdiği 2010 yılından bu yana en yüksek seviye olan % 20'ye yükseldiğini belirtti.

Yatırımcıların ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımları ve ülkenin makroekonomik göstergelerinin bozulmasından çekindiklerini belirten Vestifinance, Türk kamu menkul kıymetlerinde 2018 başından bu yana yatırımcıların kaybının % 38'i aştığını belirterek en kötü dinamiklerin % 36 ile Arjantin'de gözlemlendiğini bildirdi.

Finans portalında yayınlanan yorum yazısının devamı şu şekilde:

''Türkiye pazarındaki durum kötüleştikçe, Türkiye'nin borç yükümlülüklerinin temerrüde düşmesi sigorta maliyetini artırıyor. Salı günü alım satım işleminde beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS) 352 puana yükseldi, böylelikle bu rakam 2009'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu arada Türk Lirası dolar karşısında % 0.75 oranında güçlenirken, döviz piyasasında likidite çöküşü durdu.

Çin endeksleri yaklaşık % 2 oranında yükseldikten ve yuan, dolar karşısında güçlendikten sonra, yatırımcılar gelişmekte olan ülkelerin paralarını ve diğer riskli varlıklarını satın almaya başladılar, ancak her şey hızlı başladığı gibi hızlı da sonlanabilir.

Türkiye böylelikle ABD ile olan anlaşmazlık politikasının bedelini ödüyor. Ülkeye karşı yapılan ekonomik saldırı, son yıllarda yapılan en güçlü saldırılardan birisi.
,
Yaptırımlar ve Türk mallarının ABD pazarına gümrüksüz erişiminin durdurulması ekonomik durumu zorlaştırıyor. Ayrıca Amerika'nın hoşuna gitmeyen bir diğer durum da Türkiye'nin, Rusya ve İran ile geliştirdiği ilişkilerdir".

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim bilal08 Ağustos 2018 11:39

    Dış güjjjjleeeer

  • kartal08 Ağustos 2018 09:41

    dogru bakın yunanistan a borcunu ödeyecek parası yok ödemeye kalksa dahi 450 senede bitecek borçlu bir ülkede bizden daha rahat sıkıntı şu abd nin sözünden çokçıktın mı ben diyor sana bunu yaparım gerisi hikaye tıraş...

  • Halim Selim08 Ağustos 2018 11:41

    Yok daha neler. Senin ülken daha öngörülmez, daha az rasyonel politikalarla yönetilen daha kaotik ve hukuk ve devlet sisteminin maalesef çökmüş olduğu için olmasın?