BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Türkiye'den ne istiyor?----

Rusya Türkiye'den ne istiyor?

Rusya Türkiye'den ne istiyor?
01 Temmuz 2016 - 10:01 www.finansgundem.com

Andrey Karlov, Türkiye ile ilişkilerin tamamen düzelebilmesi için Ankara'nın düşürülen uçak için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi

Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rus Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, "(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Vladimiroviç (Putin) ilişkilerin düzelmesi için ne beklediğimizi açıkça belirtmişti: Özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat. Birincisi gerçekleşti. Sıra, ikinci ve üçüncüde" dedi.
24 Kasım 2015'te Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle, Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Rus Su-24 tipi savaş uçağının pilotu paraşütle atladıktan sonra Suriye tarafındaki savaşçılar tarafından öldürülmüştü. Pilotu vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik halen yargılanıyor.

"Harp silahı taşımak" suçlamasıyla karşı karşıya olan Çelik, Putin'e mektup gönderdildiğinin açıklandığı gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

TÜRKİYE YASAĞI KALDIRILDI

Bu arada Rusya, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek üzere attığı adımlara bugün yenilerini ekledi. Kremlin bu hafta başında Rus tur operatörlerine koyduğu Türkiye yasağını kaldırmıştı. Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın bugün de Türkiye'ye charter uçuşların yeniden başlaması kararını uygulamaya başladığını bildirdi. Putin, uçuşların yeniden başlatılması için hükümete talimat vermişti.

VİZESİZ SEYAHAT İÇİN ACELEYE GEREK YOK

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye vatandaşlarının Rusya'yı yeniden bir ay süreyle vizesiz seyahat edebilmesi uygulamasına dönüş için ise acele etmeye gerek olmadığını söyledi.
Karlov, "Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)