BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi----

Rusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi

Rusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi
30 Kasım 2018 - 08:48 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı: Kredi pompalayarak büyüyen Türkiye neredeyse resesyona girdi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, büyümeyi teşvik etmek için Türkiye'nin uyguladığı 'kredi pompalama' politikasını izlememeleri gerektiğini, bunun büyümede istikrarsızlığa yol açtığını belirtti.

Rus VTB Bankası tarafından Moskova'da düzenlenen 'Rusya Çağırıyor!' adlı uluslararası yatırım forumunda konuşan Oreşkin, "Rusya'daki düşük işsizlik oranı, geçen yıl Türkiye'de olduğu gibi, nihai talebin kredi pompalama yoluyla kitlesel olarak teşvik edilmesini faydalı hale getirmiyor, bu mekanizmalar dalgalanmaya ve büyümede istikrarsızlığa yol açıyor" dedi.

Şu anda uygulanan para-kredi politikası ile mali politikanın Rusya'daki mevcut duruma uygun olduğunu kaydeden Oreşkin, "Rusya'da işsizlik oranı düşük, bu nedenle nihai talebi kapsamlı şekilde teşvik etmek istikrarsızlık yaratır. Rusya, geçen yıl kredi pompalama yoluyla yüksek ekonomik büyüme gerçekleştiren ve şu anda neredeyse resesyonda olan Türkiye örneğini tekrar etmemeli" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre Oreşkin, Rusya'nın bütçe kuralı ve enflasyon hedeflemesi açısından en iyi kurumlara sahip olduğunu ve bunların istikrarlı kalkınmanın temelini oluşturduğunu, bunlar olmadığında dalgalanma ve istikrarsızlık ortaya çıktığını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)