BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya MB'dan resesyon uyarısı----

Rusya MB'dan resesyon uyarısı

Rusya MB'dan resesyon uyarısı
17 Eylül 2018 - 09:27 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, ekonomiyle ilgili olası risklere işaret etti

"Rusya'ya yönelik yaptrımların ağırlaştırlması halinde ülkede resesyon yaşanabilir." Bu uyarı Rusya Merkez Bankası'ndan geldi. MB, Rusya'nın ticaret yaptığı ülkelerdeki ekonomik sıkıntıların da ülke ekonomisini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

RBK'nın haberine göre, Rusya Merkez Bankası, ekonomiyle ilgili olası risklere işaret etti. MB'nin para - kredi politikalarıyla ilgili raporunda, dış ticaretteki sınırlamaların, gelişmekte olan ülke piyasalarındaki sıkıntıların ve bu ülkelerden sermaye kaçışının hızlanmasının, ayrıca Rusya'ya yönelik yaptırımların ağırlaştırılması ihtimalinin, Rusya ekonomisiyle ilgili riskleri artırdığı belirtildi. MB, petrol varil fiyatının 2019 yılına kadar 35 dolara kadar düşme ihtimalini de karamsar senaryolar arasında gösterdi.

Olumsuz senaryoda, Rusya'dan sermaye kaçışının hızlanması, iç talebin azalması, rublenin daha fazla değer kaybetmesi ve enflasyonun artması ihtimalleri sıralandı.

Enflasyon risklerinin MB'nin para-kredi politikalarının sertleştirilmesine yol açacağı belirtilen raporda, bunun bütçe açığyla ilgili de belirsizlik oluşturacağı belirtildi.

Merkez Bankası, Rusya'nın ticaret yaptığı ülkelerdeki sıkıntıların derinleşmesi ve petrol varil fiyatının 55 dolara düşmesi ihtimali nedeniyle, 2019 yılı için ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 1,5-2'den yüzde 1,2-1,7'ye düşürülebileceği açıklandı. MB'nin 2020-2021 dönemi için büyüme tahmini ise yüzde 1,8-2,3.

Rusya Merkez Bankası, 2019 yılına ilişkin enflasyon tahminini ise yüzde 4-4,5'ten yüzde 5-5,5'e yükseltti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)