BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya MB, bankalarda uzaktan kontrol yapabilecek----

Rusya MB, bankalarda uzaktan kontrol yapabilecek

Rusya MB, bankalarda uzaktan kontrol yapabilecek
19 Temmuz 2018 - 08:51 www.finansgundem.com

Rusya'da Duma Komitesi, merkez bankasının bankaları haber vermeden denetleme hakkını destekledi

Duma, Rusya Merkez Bankası’nın kontrol alımlarına benzer bankalardaki olayları yürütmesine izin veren “Bankalar ve Bankacılık Faaliyetleri Hakkında” adlı yasasındaki değişiklikleri ikinci oturumda onayladı. 

Yasada yapılan değişikliklerde, “Rusya Merkez Bankası, yetkili temsilcilerin işlemi tamamlaması veya işlemi gerçekleştirmek için şartlar yaratılmasına yönelik eylemler gerçekleştirdiği kontrol tedbiri yapma hakkına sahiptir” denildi.

Duma Komitesi, Merkez Bankası’nın bankaları haber vermeden denetleme hakkını da destekledi.

Bu mekanizma, kredi kuruluşunun muhasebe sisteminde dikkate alınmamış bilanço dışı mevduat sorunlarıyla bağlantılı olarak gerçekleştirildi.

Merkez Bankası’nın basın Servisi’nin TASS haber ajansına verdiği bilgilere göre, Merkez Bankası çalışanları online bankacılık sistemleri veya ATM’ler aracılığıyla kontrolü gerçekleştirebilirler. Kontrol tedbirinin bankanın ofisinde gerçekleştirilmesi durumunda, iki tanığa ihtiyaç var veya fotoğraf ve video çekimi gerekli.

Bu denetimin yürütülmesi kararı, Rusya Merkez Bankası Başkanı veya Başkan Vekili tarafından yapılabilecek. Bunun gerekçesi ise, kredi kurumunun faaliyetlerinin müşterilere ve mevduat sahiplerine zarar verebileceği ya da meşru çıkarlarını tehdit edebileceği gösteriliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)