BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRuslar Türkiye'deki 4 santralın peşine düştü----

Ruslar Türkiye'deki 4 santralın peşine düştü

Ruslar Türkiye'deki 4 santralın peşine düştü
18 Aralık 2016 - 09:01 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en çok doğalgaz ithal ettiği ülke olan Rusya, doğalgaz ve elektrik santrallarıyla da yakından ilgileniyor. Bu ülkenin halen 4 santralla ilgili olduğu öğrenildi.

Rusya, Türkiye’de enerji alanında yeni bir hamleye hazırlanıyor. Rusya, Türkiye’de 3 ayrı şirketin kontrolündeki 4 doğalgaz santralının peşine düştü. Rusya’nın, satın alma işlemlerini tamamlarsa Türkiye’ye santrallarda kullanılmak üzere “ucuz” doğalgaz getirmeyi de planladığı belirtildi. Türkiye ile Rusya’nın enerji alanında başta doğalgaz olmak üzere işbirliği derinleşmeye devam ediyor. İki ülke, Rus gazını Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı Doğalgaz Projesi’nin yapımı konusunda anlaştı. Türkiye, anlaşmayla ilgili yasal süreçleri tamamladı.

HANGİ STANTRALLER İLE İLGİLENİYORLAR 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; Türkiye’ye doğalgaz ihraç eden ve iç piyasada kontrol ettiği şirketler üzerinden bu gazın bir bölümünün ticaretini yapan Rusya, doğalgaz elektrik projeleriyle de yakından ilgileniyor. Ankara’daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre Rusya 4 santrala ilgi gösteriyor. Enerji sektörüne yön veren kaynaklar, “Rusya, BİS Enerji’nin Bursa’daki 486 megavatlık santralını, Avrupalı bir enerji devinin yaklaşık 900 megavatlık santralının, Türk şirketinin de Antalya’daki ve başka bir ildeki santralına ilgi gösteriyor. BİS Enerji’nin, finansal sıkıntıları biliniyor. Ruslar, bu satın alma işlemi için ilgili kamu bankasıyla da görüşüyor” dedi.

UCUZ GAZLA ELEKTRİK ÜRETECEK

Ruslar’ın, bu santralları satın almaları durumunda Türkiye’ye “ucuz” doğalgaz getirmeyi de planladığı belirtiliyor. Bu plan hayata geçirilirse Ruslar, ucuz gazı santrallarda elektriğe çevirecek ve piyasaya daha düşük fiyattan elektrik verecek.

NÜKLEER SANTRALDA İLK ÜNİTE 2023’TE

Türkiye ile Rusya, Mersin-Akkuyu’da yapılacak nükleer santralında hızla işletmeye alınmasını istiyor. 4 üniteden oluşan santralın ilk ünitesinin, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde devreye alınması hedefleniyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rex18 Aralık 2016 17:13

    Enerjide rusyanın payını % 80 e yükseltmek yerine % 25 altına çekmek ve çeşitlendirmek lazım

  • Kaçan Grup18 Aralık 2016 16:24

    Her şeyi satıp savıp günü kurtaralım. Yaşasın yeni Türkiye.

  • Şimşek18 Aralık 2016 15:12

    abd'den kayagazı katardan LNG alsak sanki çokmu yaranacağız batıya. Birde altyapı maliyetlerini düşünün. Rusyaya neden düşman olalım. ABD,İsrail-İran,rusya kapışmasında 30.yılda onbinlerce şehit verdik. Nükleerde çok geç kalındı. Güney Kore olamadık. ABD soğuk savaşta ne verdiki Türkiyeye koca bir hiç. Kanada meksikaya vizeleri kaldırdı. -40 derecede kendine hizmetçi arıyor. Rusyayı karşına alıp Batıya yaranabileceğinimi düşünüyorsun. Ne yaparsanız yapın siz aileden değilsiniz.

  • Aferin Putin18 Aralık 2016 12:47

    Enerjide Putine tam bağımlı hale gelindi

  • anlamayan zaten ............18 Aralık 2016 12:25

    bu ülkeyi sömürenin en başda rusya olduğunu anlamayan var mı?

  • ENJ18 Aralık 2016 09:35

    Zaten doğal gaz rusyadan geliyor. Doğal gaz kaynaklı elektrik üretimin ruslara satılması yerinde olur. Hem burdan yeni buyuk para girdisi sağlanıp bu kaynakla başka alanlara yatırım yapılır. hem doğal gaz akışı daha garanti ve ucuz olması sağlanabilinir