BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRus vatandaşlara Türkiye'de gayrimenkul alın tavsiyesi----

Rus vatandaşlara Türkiye'de gayrimenkul alın tavsiyesi

Rus vatandaşlara Türkiye'de gayrimenkul alın tavsiyesi
16 Ağustos 2018 - 08:53 www.finansgundem.com

Ruslara uzman tavsiyesi: "Türkiye'de gayrimenkul almamın tam zamanı''

Türk lirasındaki değer kaybı emlak almak isteyen yabancılar için pazarı cazip hale getirirken, Rus haber ajansı RIA'nın gayrımenkul birimi de Rusya vatandaşlarına Türkiye'den emlak almalarını tavsiye etti.

Ajansın görüşüne başvurduğu VKS Premyer'den Sergey Deyneka özellikle dolar, euro ve sterlin geliri olanlar için zamanlamanın ideal olduğu görüşünde. Uzmana göre, her ne kadar bu para birimlerine karşı Rus parası ruble de değer kaybetmiş olsa da kayıplar liraya kıyasla daha makul seviyelerde.

Ancak Deneyka Türkiye'den daire almayı düşünen Rusyalılara hedeflerini iyi belirlemeleri tavsiyesinde bulunuyor: "Oturma amaçlı daire almak için zamanlama mükemmel olsa da yatırım amaçlı satın almalar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil."

Blackwood'dan Vladlena Zinina ise, fiyatlar düşse de, Türkiye'nin şu anda istikrasız bir pozisyonda olduğuna dikkat çekiyor ve "Bu da yatırımcılar için risk demek" diyor.

Zinina şu anda Türkiye'de ortalama emlak fiyatının 200 bin euro seviyesinde olduğunu söylüyor. Emlakçı 2017'de Türkiye'den 150 emlak satmış.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)