BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus milyarderden büyük satın alma----

Rus milyarderden büyük satın alma

Rus milyarderden büyük satın alma
26 Haziran 2017 - 16:01 www.finansgundem.com

Rus milyarder Mikhail Fridman, 147 yıllık Holland & Barrett şirketini satın aldı

LetterOne’dan yapılan açıklamada merkezi ABD’de olan özel sermaye şirketi Carlyle ile dünyanın farklı noktalarında toplam 1300 mağazası olan perakende zinciri Holland & Barrett’ın satın alınması konusunda yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Rus milyarder Mikhail Fridman’ın yatırım şirketi LetterOne (L1) gıda zinciri Holland & Barrett şirketini 1,8 milyar İngiliz sterlini karşılığında alınması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

LetterOne’dan yapılan açıklamada merkezi ABD’de olan özel sermaye şirketi Carlyle ile dünyanın farklı noktalarında toplam 1300 mağazası olan Holland & Barrett’ın satın alınması konusunda yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Merkezi İngiltere’nin Nuneaton şehrinde bulunan ve sağlıklı gıda ürünleri üzerinde uzmanlaşan Holland & Barrett’ın yaklaşık 1,8 milyar İngiliz sterlini bedelle devredilmesine karar verildiği belirtildi.

L1 Retail Yönetici Ortaklarından Stephan DuCharme satışa ilişkin olarak, “Holland & Barrett İngiltere’nin sağlıklı yaşam perakende piyasasında net bir şekilde lider konumda. Avrupa ve uluslararası piyasalarda da çekici bir büyüme potansiyeli var.” ifadelerini kullandı.
Merkezi ABD’de bulunan Carlyle, 2010 yılında Holland & Barrett’ı yaklaşık 3 milyar sterlin karşılığında merkezi yine ABD’de bulunan Nature’s Bounty (NBTY) adlı şirketten satın almıştı.

Holland & Barrett, 1870 yılında William Holland ve Alfred Barrett adlı iki girişimci tarafından İngiltere’nin Hertfordshire bölgesinde kurulmuştu.

Yatırım şirketi LetterOne’ın sahibi Mikhail Fridman Bloomberg’in zenginler listesine göre yaklaşık 14,2 milyar ABD dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin 77. işadamı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)