BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus hükümeti ünlü iş adamını yaptırımlardan koruyacak----

Rus hükümeti ünlü iş adamını yaptırımlardan koruyacak

Rus hükümeti ünlü iş adamını yaptırımlardan koruyacak
18 Temmuz 2018 - 08:58 www.finansgundem.com

ABD'nin rus iş adamı Oleg Deripaska'ya uyguladığı yaptırımlara Rus hükümeti karşı önlem alıyor

Rusya hükümeti ABD'nin yaptırım uyguladığı Rus aluminyum üreticisi Rusal'ı desteklemek için bir "yol haritası" hazırladı. Hükümet başlangıç olarak ünlü işadamı Oleg Deripaska'ya ait Rusal'ın pazardaki payını arttıracak ve zararını arttıracak şekilde ambalaj malzemeleri piyasasında plastiğin payının azaltılmasına karar verdi.

Hükümetin atacağı bir diğer adım aluminyum ithalinden alınan gümrük vergilerinin arttırmak olacak. Rusya'nın üyesi bulunduğu Avrasya Ekonomik Birliği'nde aluminyum mamul ithalinden alınan mevcut gümrük vergileri yüzde 5 ile 15 arasında.

Hükümet ayrıca devlet alımlarında Rus malı aluminyumun payını bir kota dahilinde arttırmak niyetinde.

Son olarak, hükümet yetkilileri paketleme malzemeleri piyasasında Rusal'ın rakibi konumundaki plastik üreticilerinden ilave vergiler alınmasını öneriyor.

Konuyu haberleştiren Kommersant gazetesinin görüşüne başvurduğu piyasa aktörleri tüm önlemleri desteklemiyor. Aktörler bazı önlemleri yapay bulurken, bunların rekabet düzeninin sağlıklı işlemesini engelleyebilecekleri yönündeki endişelerini aktarıyor.

ABD Maliye Bakanlığı Oleg Deripaska'ya ait Rusal'i 6 Nisan günü yaptırım listesine dahil etmişti. Bunun üzerine Rusal hükümetten yardım istemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)