BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus basını: TANAP Türkiye'nin yeniden doğuşu----

Rus basını: TANAP Türkiye'nin yeniden doğuşu

Rus basını: TANAP Türkiye'nin yeniden doğuşu
22 Mayıs 2018 - 08:44 www.finansgundem.com

Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında başlatılan TANAP projesi Rus basınına yansıdı

Azerbaycan doğal gazını Rusya'yı baypas ederek Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP), "Rusya Günü" olan 12 Haziran'da devreye sokulmasının planlanması Rus basınının gündeminde.

Lenta.ru'nun haberinde, "12 Haziran bu sene yalnızca Rusya vatandaşları için bayram olmayacak. 12 Haziran'da enerji hatları haritasında yeni bir güzergah belirecek. Türkiye ve Azerbaycan, TANAP'ı faaliyete geçirecek" denildi.

TANAP'ın Türk Akımı'na alternatif olarak gösterildiğine işaret edilen haberde, "Ancak TANAP'ın kapasitesinin düşük oluşu nedeniyle Moskova bu projeyi güney hattında rakip olarak görmüyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Ankara'nın Doğu ile Batı arasında Azerbaycan ile birlikte enerji köprüsü kurma yoluna gittiği belirtilen yazıda, bu projenin Türkiye'nin enerji alanında "yeniden doğuşu" olduğu yorumu yapıldı.  

Azerbaycan’dan Türkiye’ye uzanan ve "enerjinin İpek Yolu" olarak adlandırılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), Türkiye’nin ulusal gaz iletim şebekesine 12 Haziran'da bağlanacağı açıklanmıştı

TANAP'ın 12 Haziran'da devreye gireceğini açıklayan Enerji Bakanı Berat Albayrak, "Akdeniz'de bu yaz ilk derin deniz sondajını gerçekleştiriyoruz" demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)