BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporReşit Akçay, Kocaman'dan özür diledi----

Reşit Akçay, Kocaman'dan özür diledi

Reşit Akçay, Kocaman'dan özür diledi
14 Ekim 2018 - 17:13 www.finansgundem.com

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, bir televizyon programında, gönderdiği mesajın amacı dışında kullanıldığını belirtti. Akçay, "Kocaman'a hayal kırıklığı ve acı yaşatmışsam özür dilerim" ifadesini kullandı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen günlerde yaptığı açıklamada Aykut Kocaman döneminden kalan verilerin yardımcıları tarafından silindiğini ve dışarı sızdırıldığını dile getirmişti. Atiker Konyaspor'da Aykut Kocaman'dan sonra görev yapan Mustafa Reşit Akçay da A Spor yayınına attığı kısa mesaj ile kendisinin yeşil-beyazlı ekipte göreve başladıktan sonra elinde geçmişe ait veri bulunmadığını dile getirmişti. Atiker Konyaspor'un eski ikinci başkanı Celalettin Çakıcı, Konyaspor dönemine ait bu haberleri yalanlarken konuya ilişkin bir açıklama da Mustafa Reşit Akçay'dan geldi. Akçay, söz konusu mesajın amacı dışında kullanıldığını dile getirdi.

 

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, meslektaşları aleyhinde bugüne kadar hiçbir eleştiri yapmadan yaşadığını vurgulayarak, "Bir televizyon programında benden alınan bir mesajın amacı dışında kullanılmasından ve son derece saygı duyduğum bir meslektaşımın yanlış gösterilmesinde kullanıldığı için üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, açıklamasında şunları kaydetti:

"Benim için önemli olan kamuoyunun bakış açısından çok Aykut hocamın (Kocaman) bakış açısıdır. Bilgim dışı dost ilişkisiyle yazılan bu mesaj, bir konu ile ilgili sanılmış ve dosta yazılmıştır. Dostum olarak gördüğüm Aykut hocamın bu konuyu bu hassasiyetle görmesi en büyük dileğimdir. 'Altın her yerde altındır yere de düşse." Şayet meslektaşıma bir hayal kırıklığı ve ruhunda acı yaşatmışsam özür dilerim. Sehven de olsa bu durumun yaşanılmasından son derece üzgünüm. Saygılar sunarım."

CELALETTİN ÇAKICI NE SÖYLEMİŞTİ?

''Mustafa Reşit Akçay'ın 'veri desteği alamadık' şeklindeki demeci beni şaşırttı. Kaldı ki Aykut Hoca döneminde kulübün de görevlendirdiği bir analizci vardı. Bu görevli arkadaş Aykut hoca döneminin bütün verilerini kulübe yedeklemişti. Türk futbol tarihinde ilk kez bir hoca omuzlarda uğurlandı. Hocanın arkasından böyle ifadeleri doğru bulmuyorum. Konyaspor performans artırımı ve veri analizi noktasında Aykut hoca sayesinde Türkiye'nin en iyi kulübü haline gelmişti. ve bu bütün veriler kulübümüzde analiz antrenörümüz vesilesiyle yedeklenmişti.''

ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?

''Bu arkadaşların işlerine bilerek cuma günü mesai sonrası son verdik. İçerideki eşyalarını toplamasınlar diye. En büyük vefa Fenerbahçe'ye. Bunu biz bilerek yaptık, hazırlıksız yakalansınlar diye. Ondan sonra kötü şeyler oldu. Bunu ne için yaptıklarını bilmiyorum fakat yaptılar. Bu arkadaşların bilgisayarlarında 28 Haziran'dan itibaren idman programları, performans verileri, idmanlarla ilgili tüm görüntüler, tüm istatistikler ve raporlar dışarıya sızdırılıyor. Kulübün kendi sisteminden kendi şahsi maile, onu da üçüncü kişiye sızdırıyorlar. Geçen senenin bütün idman verileri'' ve performans dataları hafıza olmadığı sebebiyle silinmiş. Sezon başından itibaren yardımcı antrenörlerden biri antrenman verilerini, kulüp dışına sızdırdı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan14 Ekim 2018 17:58

    M.Reşit Akçay istifa etmesi gerekir,,etmiyorsa,Başkan kovmalıdır,,bu şekilde arkadan konuşma olmaz,,etik değildir böyle şeyler.