BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRekabet Kurumu'ndan Enerjisa'ya soruşturma!----

Rekabet Kurumu'ndan Enerjisa'ya soruşturma!

Rekabet Kurumu'ndan Enerjisa'ya soruşturma!
30 Ocak 2017 - 12:16 www.finansgundem.com

Rekabet Kurumu, Enerjisa'ya bağlı elektrik dağıtım şirketlerine yönelik soruşturma başlattığını duyurdu

Rekabet Kurumu, Enerjisa Enerji A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş., Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

Kurum’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu şirketler ile ilgili ön araştırma yapıldığı, bu süreçte elde edilen bilgi ve belgelerin, soruşturma için, yeterli ve ciddi olduğu belirtildi.

'SEÇME HAKKI ENGELLENDİ' İDDİASI

Kurum’un sitesinde yer alan bilgiye göre, “Çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı” denildi.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE BELLİ OLACAK

‘Hakim durumun kötüye kullanılmasının yasak olduğu belirtilen Kurum açıklamasında, söz konusu şirketlerin anılan yasağı delip delmediklerinin tespitinin soruşturma sürecinde ortaya çıkacağı belirtildi.
Soruşturmaya konu şirketlerden Başkent Elektrik Dağıtım Bölgesi’ 7,8 milyon, Toroslar Elektrik Dağıtım bölgesinde 7,7 milyon, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım bölgesinde 4,7 milyon kişi bulunuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki ARIK15 Nisan 2020 02:12

    Enerjisa'da başta evrakta sahtecilik olmak üzere rüşvet,usulsüzlük vardır zaten bununla ilgili suç duyurusunda bulundum 17/20288 dosya numarası ile soruşturma açıldı.Avukatları ise Enerjisa'nın haklarını savunacağı yerde sahtekarların köpekliğini yapmaktadır