BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReina canisi Esenyurt'ta yakalandı----

Reina canisi Esenyurt'ta yakalandı

Reina canisi Esenyurt'ta yakalandı
17 Ocak 2017 - 00:13 www.finansgundem.com

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist İstanbul Esenyurt'ta yakalandı. 5 kişiyle birlikte ele geçirilen cani, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'ya yaptığı silahlı saldırıyla 39 kişiyi katleden saldırgan Abdulgadir Masharipov, Esenyurt'ta Kırgız arkadaşı Ebu Muhammed'in evine İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

5 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Esenyurt'taki operasyonda Reina saldırganı ile birlikte 3'ü kadın 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. 

Terörist ve arkadaşlarının Esenyurt'ta bulunduğunu 3-4 gün önce öğrenen istihbarat güçlerinin, saldırganın bağlantılarını çözmek için beklediği bilgisi geldi. Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

Teröristin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildiği öğrenildi.

YATAĞIN ALTINDA YAKALANDI

Emniyet kaynaklarına göre, polisin bir süredir takip ettiği Esenyurt'taki bir sitede yer alan apartmanın 5'inci katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda saldırgan, polis eve girince saklanmaya çalıştı. Yatağın altına girerken kıskıvrak yakalanan terörist çatışma olmadan canlı olarak ele geçirildi

4 YAŞINDAKİ OĞLU KORUMA ALTINDA

Operasyon sırasında Reina canisi Masharipov'un 4 yaşındaki oğlunun da evde bulunduğu ve polis tarafından korumaya alındığı bildirildi. 

BAĞLANTILI OPERASYONLAR

Bu arada, Masharipov ve beraberindekilerin  Esenyurt'ta yakalanmasının ardından olayla ilgili başka kentlerde de operasyonlar yapıldığı öğrenildi.

EŞİNLE HELALLEŞMİŞTİ

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016’nın başında Konya’ya geldiği tespit edilmişti.

Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir’de bir ev kiraladığı, 31 Aralık’ta akşam saatlerinde karısına, “Helalleşelim” diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer almıştı.

Reina katliamcısı böyle yakalandı

 

Mete Yarar'dan 'operasyon' açıklaması

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ’lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü'nün sabah 10.30'da açıklama yapacağı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDA KUTLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reina katliamcısının yakalanmasının ardından paylaştığı tweet ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul polisini kutladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)