BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRamazan’da açlık ve susuzluk hissi nasıl azaltılır----

Ramazan’da açlık ve susuzluk hissi nasıl azaltılır

Ramazan’da açlık ve susuzluk hissi nasıl azaltılır
25 Mayıs 2018 - 15:29 www.finansgundem.com

Oruç beden, zihin ve ruhun değişimidir. Değişim teknikleri ile bu süreci desteklemek, hızlandırmak, kolaylaştırmak ve ibadeti derinleştirmek mümkün.

Uluslararası Değişim Federasyonu önerisi ve kapsamında uygulanan sayısız nefes ve duyu kontrolüne ilişkin teknik, vücudun direncini artırmakta, açlık ve susuzluğa tahammülü güçlendirmektedir. Böylece kutsal Ramazan ayında gerçekleşecek ibadetleri daha farkındalıklı ve bilinçli icra edebiliriz.

Uygulanan Değişim Tekniklerinin genel olarak sinir sistemine çok olumlu etkileri var. Sinir sistemi rahatlamakta, gevşemekte ve gerilim atılmaktadır. Kişinin bedeni güçlenirken, tüm sistem dengelenir. Açlık ve susuzluğa karşı insan bedeninde oluşabilecek tepkiler engellenir. Sindirim fonksiyonları düzene girer ve buna ilişkin rahatsızlıklar giderilir.

Değişim Uzmanlarınca uygulanan, bilinen en kadim ve güçlü Değişim Teknikleri, oruç tutarken yaşanan değişimle ortaya çıkabilen tüm yan etkileri ortadan kaldırmada yardımcı oluyor. Kişi aç kalma hissini rahatlıkla yenerken, sindirim sisteminde genel bir denge kuruluyor. Sinirsel gerilim atılıyor, öfke ve kızgınlık hissedilmiyor. İbadetin getirdiği içsel mutluluğun yaşanması kolaylaşıyor. Ayrıcaoruç açılması sırasında da açlık hissedilmediği için ani aşırı yeme de söz konusu olmuyor. Böylece sindirim sistemi rahatsızlanmadan, zorlanmadan oruç tutmak münkün. Birkaç teknikle,  kilo sorununun da önüne geçilmekte, iftardan sonra oluşabilecek şişkinlik, mide ve bağırsak sorunları önlenmektedir.

Oluşabilecek tansiyon dengesizlikleri, baş ağrıları ve baş dönmesi de Değişim Teknikleri sayesinde gideriliyor. Bu teknikleri düzenli uygulayan kişinin konsantrasyon sorunu ortadan kalkacağından yaptığı ibadetlerden de daha fazla verim alıyor.

Değişim Uzmanları tarafından anlatılan, açlık ve susuzluk hissini gidermek için uygulanabilecek teknikler şöyle:

1 - Karın kilidi tekniği

Ayakta bacaklar 50 cm kadar aralık, dizler bükülü ve eller dizlerin üzerinde olacak şekilde durulur. Derin nefes alınır ve karın mümkün olduğu kadar içe çekilerek nefes verilir. Çene göğse yaklaştırılır ve nefes zorlanmadan 3-5 sn. tutulur. Nefesi almadan önce karın kasları gevşetilir ve nefes tekrar alınır. Normal nefes ile dinlenerek, tekniği 6-8 kez tekrarlarlayınız.

2 - Karın kasılması tekniği

Ayakta bacaklar 50 cm kadar aralık, dizler bükülü ve eller dizlerin üzerinde olacak şekilde durulur. Derin nefes alınır ve ağızdan tam şekilde verilir. Nefes tutulur, çene göğse yaklaştırılır. Karın kasları sağa sola doğru hareket ettirilir. Nefesi almadan önce karın kasları gevşetilir ve nefes alınır. Normal nefes ile dinlenerek, tekniği 6-8 kez tekrarlarlayınız.

3 - Sırt üstü hava çıkarma tekniği  

Sırt üstü uzanın, ilk önce sağ bacağı bükerek uyluğu göğse yaklaştırın. Elleri diz altında kenetleyin, sağ dizinizi burnunuza değecek şekilde çekin. 15- 30 sn kalın. Aynı duruşu sol taraftan uygulayın. 3-5 tur uygulayabilirsiniz.

4 - Cenin duruşu tekniği

Nefes verirken bacakları bükerek, uylukları göğse yakınlaştırın. Elleri kenetleyin, dizlerin altından tutun ve burnunuzu dizlerin arasına yerleştirin. 10-15 sn. kalın. 3 tur uygulayabilirsiniz.

5 - Açlık ve susuzluğu engelleyen, sakinleştirici, dengeleyici, serinletici nefes teknikleri

*Dudaklar O biçiminde, dil kıvrılılarak dışarı çıkarılır. Dilin oluşturduğu kanaldan hava içe çekilir. Susuzluk ve açlık hissi hafifletilir. Ağız kokusu giderilir. Beden ısısı düşer ve sıcaklara dayanmak kolaylaşır.

*Bedeni Sakinleştiren/Serinleten Nefes Tekniği    Şitakari Pranayama
Dudaklarınızı aralayarak dişlerinizi gösterin. Dilinizi dişlerin arasından çıkarın ve havayı “sss” sesiyle çekin. Ağzınızı kapatıp burundan verin. Aşırı safra salgılanması halinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini geliştirir, susuzluk giderilir.

6 - Enerji kanalını temizleme tekniği

Sol burun deliğinden nefes alınır, sağ burun deliğinden verilir, sağ burun deliğinden alınır ve sol burun deliğinden nefesin verilmesi şeklinde uygulanır. Tekniğin genel arındırıcı ve dengeleyici etkisi vardır. Sinirler gevşer ve gerginlik atılır.
Dünya Değişim Akademisi’nin amacı değişimi bilimsel olarak uygulamaktır. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)