BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRakka halkı isterse olur----

Rakka halkı isterse olur

Rakka halkı isterse olur
27 Mart 2017 - 18:00 www.finansgundem.com

Reuters'a açıklama yapan PKK/PYD lideri Salih Müslim, Rakka halkı isterse Rajova bölgesinde, oluşacak federal sisteme dahil olabileceğini söyledi

Reuters'ın haberine göre PYD lideri Salih Müslim, Rakka kentinin terör örgütü DEAŞ'tan geri alınmasından sonra, terör örütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ve müttefikleri tarafından kurulmakta olan yerinden yönetim sistemine katılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

DEAŞ'ın Suriye'deki operasyonlarının ana üssü olan Rakka, ABD'nin desteklediği terör örgütü YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin sürdürdüğü bir operasyonun hedefi.

Müslim, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılmasından sonra kentin nasıl yönetileceğine "Rakka halkının" karar vereceğini, ancak kendilerinin Rakka'nın "demokratik federal sisteme dahil olmasını" beklediklerini söyledi.

'KARAR RAKKA HALKININ'

"Bunu bekliyoruz çünkü projemiz tüm Suriye için ve Rakka da bunun parçası olabilir" diyen Müslim, tek kaygılarının yalnızca Rakka halkının her şey hakkında söz sahibi olması olduğunu savundu.

Ancak Müslim, Rakka'nın "dost eller" tarafından yönetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Müslim aksi takdirde Rakka'nın tüm Suriye'ye, özellikle de kuzey Suriye'ye, yani "özerk yönetimlerin" bulunduğu federal sisteme tehdit oluşturacağını kaydetti.

PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Konseyi, geçen Aralık ayında "Kuzey Suriye Federasyonu"nu ilân etmişti. Bu Federasyon, henüz Suriye, Rusya ya da ABD tarafından tanınmıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)