BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQuarles: Faiz artırımı ekonomiyi yavaşlatmaz----

Quarles: Faiz artırımı ekonomiyi yavaşlatmaz

Quarles: Faiz artırımı ekonomiyi yavaşlatmaz
27 Şubat 2018 - 03:17 www.finansgundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Quarles, "Doğal faiz oranı yükselirse Fed'in politika faizini parasal desteğin azaltılmasına devam için artırması gerektirecektir. Bu faiz artırımlarının ekonomiyi yavaşlatma niyeti taşımadığı kesindir" dedi

ABD Merkez Bankasının (Fed) Başkan Yardımcısı Randal Quarles, ülke ekonomisinin sürdürülebilir şekilde daha hızlı büyümesinin Fed'in politika faizini yukarı itebileceğini söyledi.

Quarles, Washington'da düzenlenen 34. Ulusal İş Dünyası Ekonomistleri Birliği Konferensı'nda Amerikan ekonomisini değerlendirdi.

Mevcut ekonomik duruma ilişkin görüşlerinin iyimser olduğunu kaydeden Quarles, son yıllarda ekonomik büyümeyi baskılayan bazı faktörlerin kaybolmasının veya iyi yönde değişmesinin büyümeyi yukarı çekeceğini dile getirdi.

Quarles, söz konusu faktörleri, düşük sermaye yatırımları, zayıf verimlilik ve uluslararası gelişmeler olarak sıralarken, bunlarda gözlenen iyileşmenin ülke ekonomisini desteklediğini belirtti.

Büyümenin sürdürülebilir şekilde hızlanmasının, doğal faiz oranını yukarı itebileceğine işaret eden Quarles, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer doğal faiz oranı yükselirse Fed'in politika faizini parasal desteğin azaltılmasına devam etmek için artırması gerektirecektir. Bu Faiz artırımlarının daha güçlü büyüme ve iyileşen ekonomik koşullardan kaynaklandığını ve ekonomiyi yavaşlatma niyeti taşımadığını vurgulamak önem arz ediyor."

Quarles, daha hızlı büyümenin daha yüksek enflasyona neden olacağının mantıklı bir beklenti olduğunu ancak bu alanda henüz yeterli kanıt görülmediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)