BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB Finansbank'ın bonosuna büyük talep----

QNB Finansbank'ın bonosuna büyük talep

QNB Finansbank'ın bonosuna büyük talep
18 Mayıs 2017 - 11:40 www.finansgundem.com

QNB Finansbank'ın yurtdışı bono arzına 6 kata varan talep geldi

QNB Finansbank, uluslararası piyasalarda 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında eurobond ihracı gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından 220'nin üzerinde yatırımcının ilgi gösterdiği tahvil ihracına 2.9 milyar dolar tutarında talep geldi. Yatırımcı görüşmeleri öncesi 500 milyon dolar olarak planlanan ihraç 6 kata varan talep üzerine 750 milyon dolar seviyesine yükseldi. .

Londra ve New York'ta yapılan başarılı yatırımcı görüşmelerinin ardından gerçekleşen ihracı QNB Capital, Citigroup, JP Morgan, HSBC, ING ve Standard Chartered Bank yönetti. Borçlanma miktarının yüzde 52'si Avrupa, yüzde 25'i Amerika merkezli yatırımcılar tarafından desteklenirken, yatırımcıların yüzde 74'ünü global yatırım ve emeklilik fonları oluşturdu.750 milyon dolarlık tahvil, midswap üzerindeki yüzde 2.96 faizi ile son iki yılda Türk bankalarınca gerçekleştirilen en düşük oranlı dolar cinsinden eurobond ihracı oldu.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, ‘QNB Finansbank olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en yüksek tutarlı tahvil ihracı olma özelliğini taşıyan bu borçlanma, uluslararası piyasalarda yeni ana hissedarımız Qatar National Bank ile QNB Finansbank’a duyulan güveninin önemli bir göstergesidir’ dedi. Bankanın güçlü finansal yapısı ve kredi notlarıyla fonlama kaynaklarını çeşitlendirmeye ve geniş yatırımcı kitlelerine ulaşmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Nisan ayı içinde gerçekleştirmiş olduğu proje finansman kredileri teminatlı 200 milyon dolarlık işlem de dahil olmak üzere sadece son 2 aylık dönemde QNB Finansbank'ın sağladığı yurtdışı finansman 1 milyar doları aşmış oldu.

Yılın ilk çeyreğinde %10'luk kredi büyümesi ile gerek Kredi Garanti Fonu ve KOSGEB gibi KOBİ'lerin finansmanına yönelik programlarda lider bankalardan olan gerekse de proje finansman kredileri ile Türkiye'ye yapılan yatırımlara tam destek vermeye devam eden QNB Finansbank, çeşitli yurtdışı finansmanlarla bu desteğini artırarak sürdürecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)