BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPYD Tel Fırat'ta bozguna uğradı----

PYD Tel Fırat'ta bozguna uğradı

PYD Tel Fırat'ta bozguna uğradı
24 Ekim 2016 - 09:54 www.finansgundem.com

ÖSO, el-Bab’a yönelince PKK’nın saldırısına uğradı. Misliyle karşılık gören PKK’lılar Afrin kantonundaki Tel Rıfat’ta büyük bozgun yaşadı

Dabık sonrası DAEŞ'in kuzeyde işgal ettiği en büyük merkez olan el-Bab'a yönelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri PYD/PKK'lı teröristlerce saldırıya uğradı. Hasiye, Vahşiyye, Seyid Ali ve Tel Melid köylerine saldıran PYD'ye TSK destekli ÖSO unsurlarınca karşılık verildi. El Bab'a yönelik ÖSO ilerleyişini engellemeye çalışan PYD'ye ait mevziler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DAEŞ'le eşzamanlı olarak 4 gündür vuruluyor.

BÜYÜK KAYIP VERDİLER

Bölgede son 4 günde 350'den fazla kayıp veren Suriye PKK'sı, dün bir bildiri yayınlayarak işgal ettiği bölgede yaşayan herkesi destek olmaya çağırdı. Afrin ve Tel Rıfat'ta bulunan ve Yeni Şafak'a konuşan kaynaklar, militanların morallerinin çok düşük olduğunu ve örgütte yalnızca Tel Rıfat değil Afrin'i de kaybetme korkusunun yaşandığını söyledi. Dün Tel Rıfat bölgesinde öldürülen teröristlerden bir kısmı Afrin'e getirilerek gömüldü. Afrin-Tel Rıfat hattında bozgun yaşayan terör örgütü, bölgede geniş çaplı seferberlik ilanına hazırlanıyor. Afrin bölgesinde yaşayan ve nüfusun %65'ni oluşturan Arap ve Türkmenlerin 16 yaş ve üzeri çocuklarını zorla askere almak, örgütün öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.

ESED'DEN YARDIM GECİKMEDİ

Halep'in kuzeyinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından işgal edilen Tel Rıfat ve çevresinde Türk Silahlı Kuvvetleri desteğinde savaşan ÖSO birlikleri ilerlemeyi sürdürüyor. Tel Rıfat merkez ve Şeyh İsa köyünde çatışmalar sürerken, Esed rejimi, PYD terör örgütüne Nubbul ve Zehra kasabalarından silah, asker ve havan topları ile destek verdi. Bölgede savaşan bir muhalif komutan, Esed'in PYD terör örgütüne gönderdiği 122 milimetre havan toplarının cumartesi akşamından itibaren ÖSO savaşçılarına ait mevzileri dövmeye başladığını söyledi.

KESKİN NİŞANCI Hizbullah'TAN

Tel Rıfat kasabasına 25 kilometre mesafede yeralan Nubbul ve Zehra kasabalarında konuşlu Lübnan Hizbullahı'na bağlı 20'den fazla keskin nişancının, ÖSO'ya karşı savaşmak için bölgeye sevk edildiği bildiriliyor. Esed saflarında savaşan Hizbullah milisleri, Halep kuşatmasının da en önemli kara gücünü oluşturuyor. Tel Rıfat çevresindeki çatışmalarda son birkaç günde ÖSO mensubu 4 muhalifin şehit olduğu, 20 muhalifin de yaralandığı öğrenildi.

Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)