BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in süpersonik füzesi test edildi----

Putin'in süpersonik füzesi test edildi

Putin'in süpersonik füzesi test edildi
19 Temmuz 2018 - 14:55 www.finansgundem.com

Hipersonik başlığa sahip Avangard füzesinin geliştirildiğini duyuran Moskova, nükleer başlık taşıyabilen Sarmat füzesinin ise fırlatma testlerinin bittiğini açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Avangard kıtalar arası  hipersonik füze sisteminin geliştirilmesinin tamamlandığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Savunma Sanayi Kompleksi  tarafından Avangard füze sisteminin geliştirilmesinin temel olarak tamamlandığı  ve seri üretim aşamasına geçildiği ifade edildi.

Ayrıca nükleer başlık taşıma kabiliyeti olan Sarmat isimli  kıtalararası balistik füze sisteminin fırlatma testi programının tamamlandığı  ifade edildi.

Açıklamada, yeni stratejik silah sistemlerinin oluşturulmasının  Rusya’nın savunma kapasitesinin arttırılması, Rusya ve müttefiklerine yönelik  herhangi bir saldırıyı önleme amaçlı olduğu vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında Federal Mecliste  yaptığı konuşmada, aralarında Avangard ve Sarmat füze sistemlerinin de bulunduğu  pek çok yeni silahı "yenilmez" olarak nitelendirmişti.

Avangard kıtalararası füze, düşman ülke savunma sistemlerine  yakalanmıyor, füzenin ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf  edeceği savunuluyor. Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına  çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra 9 kilometre yükseklikte  uçabileceği belirtiliyor.

Sarmat kıtalararası balistik füzenin kuzey ve güney kutuplarını  geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyetine sahip olduğu kaydediliyor. Nükleer başlık  da takılabilen füzenin ağırlığı 200 ton ve menzili 11 -18 bin kilometre arasında  değişiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)