BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in büyük kumarı----

Putin'in büyük kumarı

Putin'in büyük kumarı
16 Mart 2016 - 09:32 www.finansgundem.com

Rusya'nın Suriye'den çekilme kararını 'Kumar' olarak değerlendiren de var, 'batağa girmeden çekiliyor' diye yorumlayan da..

Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'sürpriz' emriyle Rusya 5.5 ay önce Suriye'ye savaş uçağı, füze ve asker göndermişti. Bölgedeki dengeleri değiştiren bu gelişmenin ardından önceki gün Putin 'barış görüşmelerine şans tanımak' için geri çekilme emri vermişti. Rus uçakları dün Suriye'den ayrılmaya başladı.

'Yarım saatte alınmadı'

Amerika Başkanı Obama ve Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüştükten sonra bu kararı alan Putin'in bir kumar oynadığı öne sürülüyor. Carnegie Moskova Enstitüsü'nden Aleksey Maleşenko "Uçaklar çekildikten sonra Esad iktidardan inerse Rusya kaybeder. Esad görevde kalırsa amaca ulaşıldı demektir. Tehlike, Rusya çekildikten sonra yeniden savaşm alevlenmesi.
Putin bir şaşırtma ustası. Ama bu karar, yarım saatte alınmış değil. Rusya riskli bir karar aldı. Doğru karar olup olmadığı Suriye'deki gidişata göre belli olacak" yorumunu yaptı.

Batağa girmeden...

Rusya Savunma Bakanlığı dün ilk Rus bombardıman uçağı grubunun Rusya'nın Voronej kentindeki hava üssüne vardığını açıkladı. Fakat Rusya'nın kararı başta ABD olmak üzere hemen herkes için sürpriz olurken, ‘Neden şimdi?’ sorusu sorulmaya başlandı. Cenevre’deki barış görüşmelerinin ilk gününde açıklanan karar, aynı zamanda Suriye’deki iç savaşın 6. yılına girildiği 15 Mart’tan bir gün önce açıklandı. BBC Rusça’ya konuşan Igor Sutyagin, “İlk tepkim paranın bitmiş olabileceği” derken, Moskovski Komosmoltes’inde Olga Bojyeva ise, “Afganistan’da ABD’nin haline düşmeden, köşeye sıkışmadan çekiliyor” diye yazdı. Washington Post’taki makaleye göre analistler, Suriye’de batağa saplanmadan ve Rus ordusunu daha fazla riske sokmadan Putin’in Suriye’den ayrılma kararını tercih ettiğini belirtiyor.


Rusya'nın ardından Hizbullah da çekiliyor

Rusya'nm sürpriz kararının ardından Hizbullah da Suriye'den çekilmeye başladı. Hizbullah'm çekilme kararının da Amerika ile Rusya arasındaki anlaşma sonucu alındığı öne sürüldü. Hizbullah'm da güçlerini büyük oranda çekeceği ancak tamamen bölgeden çekilmeyeceği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)